home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Túl az Óperencián...
Martinek Imre
2018.10.24.
LXXIII. évf. 42. szám
Túl az Óperencián...

Október 24-ét a magyar operett napjaként tartja számon a nyilvánosság. Ünnepi alkalommá 2002-ben vált, Kálmán Imre (1882, Siófok – 1953, Párizs) operettjeiről híres magyar zeneszerző, karmester születésének százhuszadik évfordulója alkalmából. Tették ezt akkor az operettműfaj elkötelezettjei.

Tematikus múltvallató barangolásunk fényképalbumát zömmel a Csárdáskirálynő halhatatlan szerzőjének balaton-melléki szülőházában készült reprodukcióval töltöttük fel. Abban az épületben, melyet napjainkban Emlékházként illik keresni a „magyar tenger” egyik fővárosában. A fotók mellé természetesen, egy füzetecskét is magunkkal hoztunk, részleteiben is megelevenedő múlttal átszőve. Az igazán maradandó élményt, legalábbis számunkra, mégis a zenélő pavillon adta. Az egyre csinosodó kisváros szívében. Túl az Óperencián... (Írta és fényképezte: Martinek Imre)

 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..