home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Traktorok az emberek szolgálatában
Lábadi Loránd
2018.09.22.
LXXIII. évf. 38. szám
Traktorok az emberek szolgálatában

John Deere, New Holland, Massey Ferguson, Claas, Deutz, Belarus, Zetor, Rakovica és még lehetne sorolni az ismertebb traktormárkákat, mivel széles a termékpaletta.

Régebben a parasztember lóval és ökörrel művelte meg a földjét, de ez már a régmúlté, manapság traktorok parkolnak az udvarokban. Ez lehet a jólétnek vagy a jól gazdálkodó, fiatal földműves munkájának a gyümölcse, valójában teljesen mindegy, egy a lényeg: traktorral sokkal könnyebb a munka, és gyorsabb is, ezáltal nagyobb területet lehet megművelni. Több lánc föld plusz több traktor és mezőgazdasági gép egyenlő több anyagi haszon.

A traktorok már a XIX. század elején megjelentek, és gőzmeghajtásúak voltak. Az első benzinüzemű traktor 1892-ben készült el. Az első, belső égésű motorral működő kerekes traktort az amerikai IHC gyár alkotta meg 1907-ben, majd 1912-ben megkezdődött a lánctalpas traktorok gyártása. 1917-től a Ford Fordson néven készített futószalagon traktorokat, alkatrészei a Ford T-modellből származtak. A traktorok lehetnek: kerekesek, lánctalpasak és gumikerekesek, a rendeltetésük szerint pedig megkülönböztetünk eszközhordó, szántóföldi használatra készült és univerzális modelleket. A traktorok a kezdettől szinte ugyanolyanok: elöl van a motortér, mely a kisméretű kerekekkel felszerelt első tengelyen nyugszik, mögötte, a traktor végén a vezetőfülke, illetve a vezetőülés helyezkedik el. A klasszikus traktorok a hátsó tengelyükre kapták a vonóerőt. Az első gépek bordázott fémfelniken gurultak. 1960-ban megalkották az összkerékhajtású traktorokat, melyeknek kerekei egyforma méretűek voltak. A lánctalpas traktorok ugyanolyan kinézetűek, mint a kerekes társaik, csak lánctalp húzódik a gép két oldalán. A gumikerekes gépek 1990-ben terjedtek el. A hagyományos konstrukciójú lánctalpas traktorokon fém helyett gumiból készült, bordázott talp került a járószerkezetre. Előnye a fém lánctalphoz képest, hogy könnyebb, kevésbé zajos, és aszfalton is közlekedhet.

Most pedig néhány szó a legismertebb márkákról.

***

John Deere Vermontban született, és itt kezdett dolgozni is mint patkoló kovács. 1830-ban elhagyta szülőhelyét, ám a családjának megígérte, hogy visszatér, de már egy kis pénzzel. Az új helyen is patkoló kovácsként dolgozott, közben pedig figyelte a földmunkákat végző szerszámokat, melyek öntöttvasból készültek, ezért nehezen haladtak a ragadós talajon. A sár rátapadt az eke alsó részére, és kézzel kellett letisztítani, ami időigényes munka volt, ezért Deere megszerkesztett egy újfajta ekét, mely nem volt más, mint a meglevő eke simára csiszolt változata. A sima felületre nem ragadt a sár, ezért szépen lehetett vele dolgozni. Az ötlete siker aratott, így 1937-ben az ekegyártás lett a következő munkája. 1948-ban már a Mississippi partjára költöztette a gyárat.

1868-ban elhangzott egy mondat, mely mindmáig jellemzi a cég munkáját, ez pedig így szól: „Nem adom a nevem egyetlen ekéhez sem, mely nem olyan tökéletes, mint amilyennek én a tökéleteset gondolom.” Deere vállalkozását Deere & Company néven jegyezték be, s azóta a világ talán legnagyobb mezőgazdasági üzemévé vált. Készítettek itt boronát, kultivátort (ez egy olyan eszköz, amely a föld megforgatása nélkül képes fellazítani a talajt), műtrágyaszórót és aratógépet is. 1919-ben született meg első Deere márkájú, összkerékhajtású traktor, melyet négyhengeres benzinmotor működtet. 1923-ban került piacra a 40%-kal nagyobb vonóerejű D-modell, mely a sárga-zöld színvilágáról lett ismert. Ennek sikere hosszú évtizedekre meghatározta a vállalat fejlesztéseinek irányát.

A gyár termékei immár tizenkilenc országban vezetik az eladási listát. Manapság már a fakitermelők, valamint az építőiparban és a vízgazdálkodásban dolgozók is használnak John Deere-gépeket, viszont a cég kínálatából egyértelműen a traktorok a legjelentősebbek, melyekből eddig nagyjából 1,7 millió darab talált gazdára. A nagy teljesítményű traktorokat az amerikai Waterlooban, a közepeseket a németországi Mannheimban, a kisebbeket pedig az indiai Punéban gyártják. A gépek 70-től 431 lóerő teljesítményűek. A John Deere a minőség legmagasabb fokának szinonimája.

***

1915-ben Henry Ford a fiával, Edsellel traktorgyártásba fogott, mivel az autókészítés terén addigra már igen jelentős eredményeket ért el. Ezt a tudást szerette volna felhasználni az új termék előállításához. Érdekesség, hogy az első traktor tervezésében két magyar mérnök is részt vett, Farkas Jenő és Galamb József. Ford nem a szokásos márkanevet használta, hanem egy újat alkotott meg — ez lett a Fordson. Ford és fia szerették a mezőgazdaságot meg a gépeket, ezért igyekeztek egy tökéletes traktort megalkotni. 1917-ben már tömeggyártás folyt, sőt, a cég az angol és a kanadai piacra is szállított. 1964-től a traktorok a Ford márkanévvel készültek.

1924-ben az oroszok is elkezdték gyártani a saját változatukat, a Fordson-Putyilovec modellt. 1968-ban a Ford megvásárolta az 1895-ben alapított Sperry New Holland nevű vállalatot, mely elsősorban bálázókat és rakodógépeket készített. A mai New Holland lényegében Ford, ráadásul a jól ismert kék színt is továbbviszi. A motorok teljesítménye 300, illetve 400 lóerő. A számítógépes felszereltsége elfogadható, az ára talán egy kicsit magas, viszont a műszaki felszereltsége ellensúlyozza mindezt. Erős, takarékos motor, nagy üzemanyagtartály, ABS és a többi modern technológiai eszköz jellemzi.

***

A Massey Ferguson cég a kezdetektől sikeres gépgyártó, mely nagymértékben hozzájárult a mezőgazdasági traktorok technikai fejlődéséhez. A traktorokban használták elsőként a hárompontos emelőművet, valamint az elektronikus emelőmű-szabályozást. A Ferguson traktorok 69—400 lóerősek lehetnek. A márkát a jó teljesítmény, a komfort és a kitűnő minőség jellemzi. A különféle munkaeszközökkel használva az üzemeltetési költségek alacsonyak. A kevesebb lóerős változatokat kis földterületek megmunkálására, illetve gyümölcsösökben és más ültetvényeken használják. Ezek a modellek csak a teljesítményben különböznek a nagyobb társaiktól, a vezetőfülkében azonban már nem látszik az eltérés, ugyanolyan a felszereltség és a kényelem.

A traktorok meghajtásáról háromhengeres Sisu motorok gondoskodnak 69 és 102 lóerő teljesítménnyel, 3,3 literes hengerűrtartalommal. A háromhengeres motor előnye a kevesebb forgó és kopó alkatrész, valamint a jelentős üzemanyag-megtakarítás. A sebességváltóból többféle változat létezik, így a 24 x 12-es hajtóművet elektrohidraulikus kormányról vezérlő váltó vagy a 24 x 24-es váltó Speed Shift funkcióval, mely lehetővé teszi a fokozatos, gombnyomásra történő váltást. A vásárló dönti el, hogy milyen erős gépet szeretne használni, ezért lényeges tudnia, milyen munkát fog végezni a traktorral.

A nagy teljesítményű modellek 85—400 lóerősek, hathengeresek, illetve a 8,4 literes Agco Sisu Power motorok adják a meghajtásukat. Mivel univerzális traktorokról van szó, a könnyű és nehéz szántóföldi munkát egyaránt gond nélkül elvégzik. Egyszerű és hatékony hidraulikus rendszerük van, mely percenkénti 27 literrel működteti az összes belső rendszert, a 65 liter percenkénti teljesítményű szivattyú pedig az elektronikusan vezérelt hátsó függesztővel teszi lehetővé a 3000 kg emelési kapacitást. Választható a fülkés, illetve a fülke nélküli verzió. A fülkés változat népszerűbb, hiszen a vezető védve van minden szennyeződéstől, és a zaj is a legalacsonyabb mértékre van csökkentve. Az MF traktorok minden országban az élmezőnyben vannak, mind minőség, mind eladás szempontjából, és ez mutatja a népszerűségüket.

***

A Claas traktorok 90 és 400 lóerő teljesítményűek, attól függően, hogy milyen típusról beszélünk. Ezek a gépek csak a ’90-es években kezdték el igazi pályafutásukat, hiszen ez a gyár főleg kombájnokat és kötözőgépeket kezdett gyártani, de azokat a legmagasabb szintre fejlesztette. A traktorjai a Claas Xerion 2000 nagytraktorral kezdtek ismertté válni a mezőgazdasági termelők körében. Ez a típus egyesítette azokat a teljesítményigényeket, amelyeket egy modern traktor tud nyújtani. A lényeges jellemzője a fokozatmentes HM8-as fogaskerék. 2003-ban a gyár bővítette termékpalettáját a standard traktorok körében, és olyan újításokat vezetett be, mint amilyen például a fokozatmentes 2F fogaskerék, a Raba kormánytengelyek, az elektronikus négykerék-kormányzás hat programmal, valamint a forgatható fülke. A magas fokú kényelem, a továbbfejlesztett, könnyű kezelhetőség, valamint a nagy teljesítmény — alacsony üzemanyag-fogyasztással és nagy megbízhatósággal — csak tovább növelte a gép népszerűségét.

A fejlesztések nem szűntek meg, hiszen a versenytársak is folyamatosan újítottak. A gyár 2011-ben új traktorral mutatkozott be, mely már 530 lóerő teljesítménnyel büszkélkedhet. A Claas négyhengeres modelljei rakodómunkára kiválóak, a hathengeresek pedig a nagy húzóerejükkel és a csendes üzemmódjukkal bizonyultak meggyőzőnek.

***

A Minszki Traktorgyár, avagy az MTZ egy Fehéroroszországban működő gépgyártó vállalat, mely elsősorban traktorkészítéssel foglalkozik. A céget 1946-ban alapították, az első modellje az MTZ—2-es volt. Viszont a legismertebb négykerék-meghajtású MTZ traktor, melyet Belarus néven forgalmaztak, 1953-ban hagyta el a gyártósort. Ekkor egy nagy utazás kezdődött, a gépek a világ minden pontjára eljutottak, és azóta is igen népszerűek. Tény, hogy nem a jó megjelenés jellemezte őket, viszont ami a teljesítményüket illeti, arra nemigen volt/van panasz. Az 1953-ban gyártott traktorok még ma is működnek, sőt, a leghidegebb, legzordabb időjárásban is első gyújtásra indulnak. A falvakban még ma is büszkék ezekre a matuzsálemekre, mert manapság már senki sem készít ilyen elnyűhetetlen gépeket.

1995-re a cég 3 millió traktort értékesített. Az új Belarusok a nyugati piacon sötétvörös színűek, a volt szovjet tagállamokban kékek, Türkmenisztánban pedig zöld színben kerülnek piacra. Az első modell egyébként négyhengeres, 55 lóerős, örvénykamrás dízelmotorral készült. 1961-ben beindították az új hátsókerék-meghajtású Belarus MTZ—50 gyártását. A motort — kiviteltől függően — elektromos vagy benzinüzemű indítómotorral lehetett működésbe hozni. A hideg időben való gyújtást izzítógyertyák segítették. Az első kerekek rugózásáról mindkét oldalon zárt házba épített tekercsrugó gondoskodott. A hidraulikus berendezés osztott rendszerű volt, kettős működésű munkahengerekkel, antislip megoldással. Gyártottak fülkés és fülke nélküli modelleket. A fülkés változatban egy borulásvédő csőkerettel tették biztonságossá a vezetést.

Az újabb traktorok maximális teljesítménye csaknem 500 lóerő, az üzemanyagtartályuk pedig 650 literes. A haladási sebességük előre 36, hátra 16 km/h, a tömegük 15, az emelési kapacitásuk pedig 10 tonna. Hazánkban is, és a volt szovjet tagállamokban is ez a legnépszerűbb munkagép.

***

A Zetor egy közép-európai traktormárka, mely Brnóban született, egy vasöntödében. 1946-ban gördült le az első Zetor 25 típusjelzésű traktor, és ezzel elindult egy ma is ismert márka sikeres pályafutása. Az erőforrás dízelüzemű volt, kéthengeres, négyütemű vezérléssel. A gyártás 1961-ig tartott, majd következtek az újabb modellek, a Zetor 4011 négyhengeres motorral és 53 lóerővel, majd a Zetor 5511. Számos újítás jellemezte őket, mint például az új biztonsági fülke, összkerékmeghajtás, 4 WD, kettős fék. Mindegyik fejlett technológiával készült, és bizonyították tartósságukat, az áruk pedig vonzó volt, így nagyon népszerűvé váltak. 1968-ban elkészült a Zetor UR II, ismertebb nevén Crystal, a maga 160 lóerejével. A fejlesztések gőzerővel folytak, volt itt világszintű elismerés is a hidraulikus rendszer működéséért, melynek lényege, hogy felhasználja a függesztett eszközök súlyát, és áthelyezi a traktor kerekeire, ezáltal növeli a vonóerőt. A ’90-es években a nagyobb teljesítmény fokozására megalkották a motor-turbófeltöltőt. Ekkor alakult ki az új Zetor-arculat. Modern külső jellemezte, mely a legömbölyített formákat eredményezte, továbbá nagy átalakításon ment át a motor, az erőátvitel és a hidraulika. 2002-ben a cseh traktorból szlovák lett, tehát tulajdonosváltás is végbement. Az új termék a Forterra nevet kapta, hathengeres és 120 lóerős motorteljesítményével. Az elődjeihez hasonlóan a tartósság, az alacsony üzemeltetési költség és a kényelem jellemezte. A nyugati piacon is elismerés övezte a Zetort, mivel bármilyen terepen elvégezte a rábízott munkát, a meghibásodások száma elenyésző volt, így ezzel nem került hátrányba a nagy vetélytársakkal vívott állandó harcban.

***

Az IMT egy nagyon ismert traktormárka a hazai mezőgazdaságban. A régi Jugoszlávia területén közkedvelt volt tartóssága és megbízhatósága miatt. A kövekkel borított terepen ugyanúgy elvégezte a szántást, talajlazítást, mint a homokos részeken, csupán a munkaórában volt különbség, de hát ez természetes. Ez a traktor nagyon elterjedt volt a mezőgazdasági munkával foglalkozók között, a több típus közül mindenki a pénztárcájához mérten választott. Voltak olyanok, akik a kevesebb lóerős modellel is elboldogultak, mások pedig a legerősebb gép mellett döntöttek, mivel nekik több megművelendő földterületük volt. Tehát mindenki választott, és az emberek meg voltak elégedve, mert a gépek dolgoztak, és munka után megtisztítva beálltak velük a kocsiszínbe. Ezért az 1970-ben készült traktorok még ma is használatban vannak.

A gyár eleinte a megvásárolt licenc alapján Massey Ferguson-traktorokat készített, és csak 1970-ben kezdte el gyártani az IMT 575-ös típust. Az IMT 533-as egy nagyon jól összerakott gépnek számított, fülke nélküli kivitelben a legnagyobb számban használták és értékesítették. Az 533-as és az 539-es könnyen vezethető, mozgékony volt, és sok munkaeszközt tudtak hozzájuk kapcsolni. Az első 533-as motorteljesítménye 35 lóerőt tett ki, majd következett a 39 lóerős változat IMR M33/T motorral és IMT 539 típusjelzéssel. Az első nagyobb felújításra, illetve szervizelésre 4000—6000 munkaóra után került sor. A traktor hossza 2972 mm, szélessége 1625 mm, magassága 1372 mm, tömege (üzemanyaggal) 1440 kg. A motor háromhengeres, négyütemű, dízelüzemű 33/T-LP. 2009-ben bemutatták az IMT 2000 sorozatot, mely magában foglalja az IMT 2050, 2065 és 2090-es modellt. A gyártás nagyon sokszor megállt, a tulajdonosok sajnos szinte állandóan váltakoztak, mivel az államnak nem volt érdeke fenntartani egy ilyen híres és nagy múltú üzemet. Sok esetben a vállalat fennmaradása is megkérdőjeleződött. 2012-ben a cég már újabb modellekkel mutatkozott be, melyeket modern külső és műszaki megoldások, több lóerő, tízfokozatú váltó, valamint szervokormány jellemzett. A gyár lassan ugyan, de halad az újítások irányába, és remélhetőleg nem fog megszűnni.

***

Az első DEUTZ traktor 1927-ben gördült ki a gyárból, azóta pedig már bejárta a világot. A legforróbb és a leghidegebb tájakon egyaránt megbízhatóan teljesít, a német precizitás méltó képviselője. A néptraktor mindössze 14 lóerő teljesítménnyel született meg, illetve egyhengeres, vízhűtéses, dízelüzemű motorral. A nagy erejének köszönhetően gyorsan közkedveltté vált, rengeteget eladtak belőle. 1968-ban a cég neve DEUTZ-FAHR lett, a hozzátoldott rész egy másik vállalatot takar, mely mezőgazdasági gépek gyártásával foglalkozott. A FAHR-ban az első traktor 1938-ban készült el, F22 modelljelzéssel. 22 lóerős, kéthengeres DEUTZ dízelmotorral volt meghajtva, viszont a két gyár egyesüléséig harminc évet kellett várni, a jól ismert felirat, a DEUTZ-FAHR csak ezután került a traktorokra. A fúzió beindította a fejlesztéseket, ennek köszönhetően pedig piacra került a közös erőgép is, mely fejlettségben megelőzte a korát. Az összkerék-meghajtású, szinkronváltós, kényszerkenéses rendszerű, elektrohidraulikus emelőmű-szabályzású DX modell a 80—200 lóerő teljesítmény kategóriában vált ismertté.

A DEUTZ-FAHR gyárban a hatos, hetes, kilences szériák kerülnek gyártásba, akár 500 lóerő teljesítménnyel is. Egy traktor összeszerelése 16 órát vesz igénybe, de a 700 méter hosszú szállítószalag folyamatosan működésben van, mert ki kell elégíteni a keresletet. Némely traktor 500 lóerős teljesítménye erőt, dominanciát tükröz a nagy erőgépek kategóriájában. Hazánkban is ismert márka, sokan használják a modern vonalai, a könnyű kezelhetősége és a megbízhatósága miatt.

Azoknak a fiataloknak, akik a falvakban maradtak, mert így képzelik el a jövőjüket, nagy szükségük van ezekre a traktorokra, hiszen ez a munkaeszközük. Becsüljük meg erőfeszítésüket, hiszen nekünk termelik meg a zöldséget, gyümölcsöt, gabonát.

Erőt és jó egészséget kívánunk ehhez a nehéz munkához!

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..