home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Törökkanizsára visszavárják a Hét Nap szerkesztőségét
Tóth Lívia
2011.01.26.
LXVI. évf. 4. szám
Törökkanizsára visszavárják a Hét Nap szerkesztőségét

A törökkanizsai közönségA törökkanizsaiak lassan már hagyományt teremtenek abból, hogy évről évre visszavárják a Hét Nap szerkesztőségét, illetve a Vajdasági Magyar Kalendáriumot bemutató kis csapatot. Így volt ezúttal is. Január 21-én, a magyar kultúra napjának előestéjén a Zeneiskola dísz...

A törökkanizsai közönség

A törökkanizsaiak lassan már hagyományt teremtenek abból, hogy évről évre visszavárják a Hét Nap szerkesztőségét, illetve a Vajdasági Magyar Kalendáriumot bemutató kis csapatot. Így volt ezúttal is. Január 21-én, a magyar kultúra napjának előestéjén a Zeneiskola dísztermében tartottuk meg lapunk előújságját. A megjelenteket a szervező nevében Kovács Magdaléna, a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület elnöke köszöntötte, de a rendezvény fő védnökeként jelen volt Újhelyi Nándor, a községi képviselő-testület elnöke is.

Ajándékozás - Szabó Attila fotói

Dudás Károlynak, a Hét Nap főszerkesztőjének üdvözlő gondolatai után alkalmi művelődési műsor kezdődött. A helybeli gyermekekkel együtt a Hét Nap vendégeként bemutatkozott a zentai Mécsvirág együttes is, valamint az eseménynek otthont adó intézmény, a Zeneiskola néhány növendéke: Jelena Bandin, Bús Aćimčev Judit növendéke, Csajkovszkij egy művének részletét adta elő zongorán, Vera Dražić, Bartos Tímea tanárnő növendéke, harmonikán Bach művét szólaltatta meg, Bogdan Popov, Veljko Torbica diákja, pedig Mauro Juliani darabját játszotta gitáron.
Domonkos Zsanett majdányi diáklány, Ábrahám Lívia tanítványa Illyés Gyula egyik művéből mondott részletet, de itt voltak a bácsfeketehegyi XIV. Dudás Kálmán Nemzetközi Vers- és Prózamondó verseny részvevői, díjazottjai is. Kovács Dorina harmadik osztályos tanuló, aki a vetélkedőn a II. díjat szerezte meg, Móricz Zsigmond: A hét krajcár című elbeszélésének egy részletével aratott nagy sikert. Felkészítő tanára Rusz Zsuzsanna, a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület Ablakszínház szakcsoportjának vezetője volt. A két ötödik osztályos versmondó Kovács Bertina és Faragó Zsófia Gyurkovics Tibor, illetve Romhányi József egy-egy költeményét hozta el a jelenlevőknek.
A zentai Mécsvirág együttes, Hajnal Anna, Krnács Erika és Zsoldos Ervin hatalmas tapsot érdemelt ki. A program első részében Fehér Ferenc-összeállításukkal arattak sikert, majd az est zárásaként a Radnóti-műsoruk hangzott el.
A Hét Nap szerkesztősége szerény nyereményjáték keretében ezúttal is megajándékozta néhány olvasóját, a tizennegyedik Vajdasági Magyar Kalendáriumot pedig Lackó Ildikó lapterjesztőnél vásárolhatták meg az érdeklődők.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..