Töpörtőfesztivál és farsangi felvonulás lesz Muzslyán

Töpörtőfesztivál és farsangi felvonulás lesz Muzslyán

A muzslyai Fókusz Klaszter Családi Gazdálkodók Egyesületének tagjai szombaton, február 2-án — valamennyi civil szervezettel és egyesülettel karöltve — a Lehel Sportközpont pályáin megrendezik a közkedvelt, sorrendben nyolcadik Töpörtőfesztivált.

A rendezvény célja a falusi, tanyai élet és a turizmus kínálatának ismertetése, népszerűsítése.

A fesztivál keretében 11 órától töpörtősütő versenyt tartanak. A versenyzőknek a házigazdáktól kapott 10 kg szalonnából 150 g töpörtőt és egy sült szalonnát kell átadniuk a zsűrinek, hagyományosan feldíszített terítéken. (Benevezési díj 1600 dinár)

Felelevenítve a régi szokásokat, a szervezők álarcos, jelmezes farsangi felvonulást is tartanak.

A menet a Hófehérke Óvoda épületétől indul 11 órakor, a központon keresztül a Dózsa György utcán és a piactéren át érkezik a fesztivál helyszínére, ahol egy rövid műsor keretében elbúcsúztatják a telet. A legötletesebb jelmezek viselőit díjazzák és megajándékozzák.

14 órától a kisült töpörtők átadása, 14.30-tól pedig eredményhirdetés és a díjak kiosztása.

Az érdeklődők a jutányos áron megvásárolt töpörtőn kívül egyéb, hagyományos disznótoros és falusi, tanyai ételek — sonka, szalonna, kolbász, sajt stb. — közül is válogathatnak. Az ízletes falatok elfogyasztása alatt a helybeli borászok forralt borral kedveskednek.

A töpörtősütő versenyben részvevő csapatok és a kiállítani vágyó személyek/egyesületek a következő telefonszámon jelentkezhetnek: 063/460745

A szervezők szeretettel várnak mindenkit!

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Magyar népi ének tanfolyam Füleken
Felhívás
  • Csermák Zoltán
  • 2019.02.09.
  • LXXIII. évfolyam 6. szám
IV. Téli Egyetem
Felhívás
  • MTTK
  • 2018.12.05.
  • LXXIII. évfolyam 48. szám
Facebook

Támogatóink