home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Topolya Expo
Tomek Viktor
2007.09.12.
LXII. évf. 37. szám
Topolya Expo

A mezőgazdasági gépek börzéjére az idén is sokan voltak kíváncsiak - Szabó Attila fotójaSzeptember 6-án, csütörtökön megnyílt a V-Land Kft. által szervezett 4. Topolya Expo és Bácska Land általános vásár és nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszer-ipari szakkiállítás. Ezúttal is a topolyai Mez...

A mezőgazdasági gépek börzéjére az idén is sokan voltak kíváncsiak - Szabó Attila fotója

Szeptember 6-án, csütörtökön megnyílt a V-Land Kft. által szervezett 4. Topolya Expo és Bácska Land általános vásár és nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszer-ipari szakkiállítás. Ezúttal is a topolyai Mezőgazdasági Középiskola udvara adott otthont neki. A szeptember 9-éig tartó mezőgazdasági, élelmiszer-ipari és állattenyésztési kiállítás számos szakmai tanácskozásra, üzletember-találkozóra kínál alkalmat, és megannyi szórakoztató program csalogatja a látogatókat. A topolyai önkormányzat és Vajdasági Autonóm Tartomány Végrehajtó Tanácsa által is támogatott rendezvény keretében megtartották a 3. Állattenyésztési kiállítást, a 3. Pálinkafesztivált és a Mezőgazdasági gépek börzéjét. A határokon átnyúló rendezvény helyet és alkalmat kínált a szerbiai és a szomszédos országok vállalatainak és vállalkozóinak a bemutatkozásra, ismerkedésre és szakmai kapcsolatteremtésre. Az idén mintegy 100 szerbiai és vajdasági vállalat volt jelen, valamint 40 magyarországi, több bosznia-hercegovinai, romániai, bolgár és szlovák cég. Az idei vásár nagyobb volt a tavalyinál, mintegy 30 kiállítóval, azaz 180 vállalatnak volt helye a Topolya Expón. A kiállítás lehetőséget teremtett arra is, hogy a vajdasági termékek a környező országok piacain találjanak gazdára. A rendezvény ünnepélyes megnyitójára 11 órakor került sor, elsőnek Bábi Attila Topolya polgármestere köszöntötte a vendégeket.
- Topolya immár negyedik alkalommal házigazdája az expónak, a rendezvény sikere is bizonyítja, hogy nem csupán a nagyvárosok előjoga az, hogy kiállításokat szervezzenek, a kisközösségek is meg tudják ezt tenni, különösen, ha a kiállítás jellege ezt predesztinálja. Az idei rendezvényen - amint az eddigieken is - nagy segítségünkre volt a hagyomány, hiszen Topolya már 200 éve mezőváros, de segítettek a barátaink, az intézmények is: az ITD Hungary, a Magyar Gazdasági Minisztérium, illetve a Tartományi Végrehajtó Tanács - mondta a polgármester, és a látogatóknak sikeres üzletelés kívánt. Ezután Egeresi Sándor, a Tartományi Képviselőház alelnöke méltatása következett.
- Ez a rendezvény regionális jelentőségűvé vált. A helybeli, a vajdasági és a szerbiai vállalatokon és vállalkozón kívül a környező országok gazdálkodói, üzletemberei számára is lehetőséget nyújt a bemutatkozásra és az üzleti kapcsolatok elmélyítésére. A rendezvény jelentőségét növeli, hogy az itt teremtett üzleti kapcsolatok révén termékeink értékesíthetővé válhatnak az EU piacán. Mindez hajtóerőül szolgál az európai integráció folyamatában - fogalmazott Egeresi. A vendégeket köszöntötte Nagy Ferenc, a Magyar Köztársaság szabadkai főkonzulja is, és a határon átnyúló együttműködés fontosságát hangsúlyozta. A kiállítást Bojan Pajtić, a Tartományi Végrehajtó Tanács elnöke nyitotta meg.
- Megtisztelő, hogy alkalmam van részt venni annak megvalósításában, amit együtt terveztünk el négy évvel ezelőtt, kezdetben szégyenlősen most pedig már magabiztosan. A kezdeményezés és elképzelés mostanra már igénnyé és hagyománnyá vált. Jó látni, hogy Topolya jelentős központtá válik a Kelet- és Nyugat-Európát összekötő úton - hangsúlyozta Pajtić. A megnyitót sajtótájékoztató követte, melynek végén sor került a montenegrói gazdasági kamara és az észak-bácskai körzeti gazdasági kamara közötti együttműködési szerződés aláírására. Az okmányt a két testület elnöke, Vladimir Vukmirović és Slobodan Vojinović látta el kézjegyével.
A rendezvény mindennap 10 órától volt látogatható, a belépődíj (amely egyben tombolajegy is) 100 dinárba, a családi jegy 150-be került. A háromnapos rendezvény idején több szórakoztató program is várta a látogatókat.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..