home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Több mint félszáz érem
Tóth Tibor
2017.01.09.
LXXII. évf. 1. szám
Több mint félszáz érem

Ünnepélyes keretek között búcsúztatták a 2016. évet a Palicsi Evezősklubban. A sportolók az országos bajnokságon öt, a vajdasági nyílt bajnokságon két érmet szereztek, és egy világbajnokkal is büszkélkedhetnek.

2016-ban az egyesület tagjai tizenhét versenyen szálltak csónakba, a mérleg összesen 58 érem (18 arany, 17 ezüst, 23 bronz). Ezenkívül még számtalan döntős helyezést értek el a tóparti fekete-fehérek.

A Vigadó nagytermében megtartott ünnepségen elsőként Tomislav Zvekanović, a klub elnöke, majd Vladimir Antić, a klub főtitkára köszöntötte a részvevőket. Elismerést vehettek át a legjobb eredményt elért versenyzők, akik akár hazai, akár nemzetközi színtéren méltón képviselték a klubot, Szabadka városát és Szerbiát. A legnagyobb siker Mačković Martin nevéhez fűződik, aki a belgrádi Grafičar tagjának, Viktor Pivačnak az oldalán aranyérmet nyert kormányos nélküli kétpárban a Rotterdamban megtartott U23-as világbajnokságon. Martin az Egyesült Államokban folytatta tanulmányait, és a Berkeley Egyetem nyolcpárevezősének tagjaként országos bajnoki címet szerzett, valamint a nyugati part bajnokságán is a legjobbnak bizonyult. Az Egyesült Államokban tanul Patyi Éva is, és a Barry Egyetem színeiben 7 aranyat, illetve 1 bronzot gyűjtött be a különféle versenyeken, köztük az országos bajnokságon is. Az idei év legjobb versenyzőinek a tartományi, illetve országos bajnok pionír-kétpárevezős egység tagjait, Mila Milentijevićet és Iva Zubelićet választották. A sikeres páros az idén hat hazai és hat nemzetközi futamon szállt hajóba, a pionírok között 10 arany-, 1 ezüst- és egy 1 bronzérmet szerzett, a serdülők mezőnyében pedig még 1-1 ezüst-, illetve bronzérem a termés. A lányok a pionírok között Szerbia legjobb evezőseinek bizonyultak, minden hazai futamon elsőként szakították át a képzeletbeli célszalagot, a külföldi regattákon pedig négy első, egy második és egy harmadik helyet nyertek.
Elismerést vehetett át továbbá az országos bajnokság pionír-egypárevezős számának ezüstérmese, Maja Milentijević és a legtöbb edzésen részt vett Milutin Bilbija is. Kihirdették a Duna Kupa győztesét is, mely cím 2016-ban az eszéki Iktus csapatához került.

A 2017. év eseményei közül kiemelkedik a július 12-e és 16-a között megrendezendő egyetemista-Európa-bajnokság, melynek a Palicsi Evezősklub ad otthont.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..