home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Tízmillió euró a fagykár
Kartali Róbert
2012.09.26.
LXVII. évf. 39. szám

A Városi Tanács döntése alapján 300 ezer eurós kölcsönre pályázhatnak a termelők

Tetemes kárt szenvedtek az idén a mezőgazdasági termelők, a szabadkai önkormányzat viszont egyedül nem tud segíteni a kárt szenvedett gazdáknak. A Városi Tanács a probléma orvoslására két intézkedést is hozott pénteki ülésén. Elfogadta a tavaszi fagykárokat fölmérő bizottság jelentését, amely szerint a gyümölcsösökben és a szőlőskertekben tízmillió eurós kár keletkezett, s továbbította azt a tartományi és a köztársasági kormánynak. Az állandó költségvetési tartalékból 130 ezer eurót rendelt át a mezőgazdaság-fejlesztési alapba, így összesen 300 ezer euró fordítható a mezőgazdasági termelők megsegítésére, különféle hitelek formájában. A tanács határozott a Mezőgazdasági Alap elnökségének új összetételéről is. Osztrogonác Simon, a tanács mezőgazdasági ügyekkel megbízott tagja elmondta, hogy ennek köszönhetően a közeljövőben kiírásra kerülhet a mezőgazdasági termelőknek szánt pályázat. A tanács ülésén döntés született az építési területek rendezésével foglalkozó határozat módosításáról is, amely a tömbházak parkolóhelyeinek és a garázsoknak a meghatározási módjára vonatkozik, de határoztak a belvárosi szórakozóhelyek téli kerthelyiségeinek rendszabályozásáról is. A tanács foglalkozott a kóborállatok kérdésével is. Hosszú távon a városi kutyamenhely bővítése, a befogott állatok örökbeadása, illetve azok ivartalanítása lehetne a megoldás. Az ülésen egyébként összesen 86 pont szerepelt napirenden, s döntés született a városi közvállalatok és intézmények igazgató-bizottságának és felügyelő-bizottságának személyi kérdéseiről is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..