home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Tízéves a Panda Rádió
Tomek Viktor
2007.09.12.
LXII. évf. 37. szám

A minap ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját a magyarkanizsai Panda Rádió. A jubileum alkalmából a Tisza-parton születésnapi ünnepséget szerveztek, mely a kissé zord idő ellenére is nagyon jó hangulatban telt el. Hűséges hallgatói ezúttal nem maradtak otthon, hanem élőben hallgatták kedvenc rád...

A minap ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját a magyarkanizsai Panda Rádió. A jubileum alkalmából a Tisza-parton születésnapi ünnepséget szerveztek, mely a kissé zord idő ellenére is nagyon jó hangulatban telt el. Hűséges hallgatói ezúttal nem maradtak otthon, hanem élőben hallgatták kedvenc rádiójuk műsorát, melyet a szerkesztőség munkatársai állítottak össze. Elsőnek a Heritage rockegyüttes lépett a színpadra, majd este 8-órakpor kezdődött az ünnepség. A rádió munkatársainak bemutatkozása után a magyarkanizsai önkormányzat és Körmöci Károly polgármester nevében Varjú Potrebić Tatjana főosztályvezető mondott köszöntőt. Ezután a Step Up, és az M-Plusz tánccsoport táncosai szórakoztatták a vendégeket. Volt karaokeparti és tombola is, a talpalávalót pedig a népszerű oromhegyesi Nefelejcs és a martonosi Révész mulatós zenekar húzta.
A Janjatović fivérek: Vladimir és Stevan mintegy 15 évvel ezelőtt alapították meg a Panda vállalatot, melynek rádiója 1997 óta műsorsugárzási engedéllyel működik. ,,Minden kezdet nehéz, és folyamatosan küzdeni kellett, hogy fennmaradjunk, hisz sok a kalóz rádió, melyekkel nehéz versengeni, de megpróbáljuk, méghozzá színvonalas műsorokkal, melyeket folyamatosan bővítettünk, elsősorban a hallgatók igényeinek figyelembevételével' - mondja Vladimir Janjatović, majd hozzáteszi, hogy a rádió fennállása óta 3 év és 3 hónap folyamatos információt sugároztak az éterbe. ,,A Panda Rádiónak közszolgálati és szórakoztató jellege van, sok információval, sok jó zenével és rengeteg közérdekű kérdést taglaló műsorral. Mindemellett ismeretes, hogy gyakorta ajándékozzuk meg kedves hallgatóinkat. Az elmúlt tíz esztendőben a rádió különféle kvíz- és kívánságműsoraiban több ezer CD, több száz rádiókészülék, de számtalan televízió, DVD-lejátszó is gazdára talált nyeremény formájában. Mindig arra törekedtünk, hogy az embereket szolgáljuk' - fogalmaz Janjatović. A Panda Rádió immár hatodik éve hallgatható a világhálón is, a www.pandaradio.netcímen. Az internetnek köszönhetően a tengerentúlról is rendszeresen érkeznek jókívánságok, és egy-egy szórakoztató műsor alkalmával 600-an is felkeresik a rádió webportálját. Az igazgató elmondta, hogy különösebb gondja nincs a rádiódiffúziós törvénnyel, véleménye szerint az a jogszabály rendet tesz a rádiózás területén Szerbiában. Elmondta, hogy az elsők között adták át a pályázatukat. ,,Amikor átadtuk az iratokat, azt mondták, hogy a mi pályázatunk az egyik legteljesebb, és a legelegánsabbak közé tartozik' - mondja Janjatović. Minden bizonnyal a magyarkanizsaiak és a környéken élők még sokáig hallgathatják kedvenc rádiójuk műsorait.
A születésnapi mulatság hajnalig tartott, a Révész együttes kellemes hangulatot varázsolt a Tisza-parti város strandjára.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..