home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Tizennyolc pályamunka, öt díjazott
Tóth Lívia
2014.06.04.
LXIX. évf. 23. szám
Tizennyolc pályamunka, öt díjazott

Padén a Takáts Rafael Magyar Kultúrkör szervezésében a tizenhét évvel ezelőtt elhunyt Keszég Károly újságíróra, a Napló hetilap utolsó főszerkesztőjére emlékeztek, és átadták a XVI. Közegellenállás riportpályázat díjait.

Az emléknap a katolikus temető kápolnájában megtartott gyászmisével kezdődött, majd a megjelentek elhelyezték a kegyelet virágait Keszég Károly újságíró (1954—1997) sírjánál.

A rendezvény, amelyet megtisztelt jelenlétével Nikowitz Oszkár, Magyarország belgrádi nagykövete, Zsoldos Ferenc, a Magyar Nemzeti Tanács alelnöke és Pál Károly, a VMSZ ügyvezető alelnöke, a kultúrkör székházában művelődési műsorral folytatódott. Mészáros Attila, a házigazda egyesület elnöke bevezetőjében elmondta, a kereskedelmi tévék legtöbb adása azt sugallja, nincs szükség könyvekre, újságokra, értékes tudásra, és ezt a fiatalok egy része hajlamos elhinni. Ezért kell számukra rendszeresen gondolatébresztő, művészeti élményt nyújtó összejöveteleket szervezni.

A zsűri nevében Bencsik István, a Szabadkai Rádió szerkesztője kiemelte, a beérkezett tizennyolc pályamunka többsége a közösségünket leginkább érintő társadalmi gondokat dolgozza fel. Az első díjat Huszák Gábor érdemelte ki az Amíg még nem késő című írásáért, második lett Kókai Zsolt, a harmadik helyre pedig Pató Angéla került. Különdíjat kapott Pósa Károly és Takács Rajmund.

A programban fellépett a helybeli fúvószenekar, a bácsfeketehegyi Szabó Némedi Róbert és Kormos Irén versmondó, valamint Török Emese népdalénekes.

A közönségtől nagy tapsot kapott a padéi Haranga asszonykórus, a csantavéri Mendicus Művészeti Központ tamburazenekara, a nagykikindai Egység Művelődési Egyesület néptáncegyüttese és Virradó zenekara is.

Az eseményt, amely a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt kistérségi rendezvénye, fényképkiállítás gazdagította.      

 

Tekintse meg a cikk további képei is a Hét Nap Facebook-oldalán!      

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..