home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Tizenegyedik kézműves-tábor Erzsébetlakon
Borbély Tivadar
2017.07.26.
LXXII. évf. 30. szám
Tizenegyedik kézműves-tábor Erzsébetlakon

Mintegy harminc vonyarcvashegyi és erzsébetlaki diák közreműködésével, a helyi Császár-tó Magyar Művelődési Egyesület szervezésében Erzsébetlakon nemrég került sor a tizenegyedik hagyományos kézművestáborra.

Az egyhetes és egyre népszerűbb rendezvény egyik célja a meglévő anyaországi kapcsolatok ápolása, illetve újak kialakítása a gyerekek, a felnőttek és a pedagógusok között, a másik pedig az, hogy a különféle kézműves-tevékenységek alatt a részvevők elsajátítsák mindazokat a tapasztalatokat, amelyek a turizmus fellendülését eredményezhetik ezen a bánáti településen.

A foglalkozások az idén elsősorban a levendulabuzogány és a papír szegfű készítéséről szóltak. A táborlakók ezenkívül — a hagyományokhoz hűen — részt vettek az erzsébetlaki diákok tanévzáró műsorán, továbbá ellátogattak Nagybecskerekre és Belgrádba is. A többi közt megtekintették Hunyadi János törökverő emléktábláját, sétahajókáztak a Császár-tó kilátójáig, elmentek a helyi Lujza Major Állatsimogató Központba, valamint megnézték a szlovák tájházat és a nádfeldolgozó gyárat. A magyarországi táborlakókat Kósa Szakony Ágnes, Kósa Tamás és Illés Tamás vonyarcveshegyi pedagógusok kisérték el.

Az idei tábort a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Erzsébetlak helyi közössége, a civil szervezetek, a helybeli Testvériség-Egység Általános Iskola és a szülők támogatták.   

(Fotó: Kósa Tamás)

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..