home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Térden a Kiel!
Tóth Tibor, Kókai Zsolt
2015.04.13.
LXX. évf. 14. szám
Térden a Kiel!

Elképesztő teljesítménnyel, a világ egyik legjobb csapatát is legyőzte hazai környezetben a Kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első meccsén a MOL-Pick Szeged, amely 31-29-re verte a német THW-Kielt a szegedi Sportcsarnokban.



Fantasztikus tettet hajtott végre a MOL-Pick Szeged. A Pick igazi csapatként küzdött, és megleckéztette a sportág krémjét felvonultató német csapatot. A Kiel ebben a szezonban nemzetközi porondon csupán egyszer szenvedett vereséget, még a csoportkör első fordulójában, Zágrábban. Juan Carlos Pastor tanítványai azonban zsinórban a harmadik, német ellenféllel szemben vívott meccsüket is megnyerték: korábban a Löwent verték meg idegenben és hazai pályán, most pedig a Kielt hazai pályán.

Robledo gólja nyitotta a meccset, majd két gyors góllal máris 4-2-re vezetett a Pick, amely pazarul kezdte a meccset. Tökéletesen sikerült megfékezni a németek gyors támadásait, blokkolni az igazi nehéz tüzéreket felvonultató Kiel lövőit. A német csapat edzője korai időkéréssel próbálta megváltoztatni a játék menetét, ám a védelem tökéletesen működött. A hatgólos előny megszerzésére is alkalom nyílt, de nem sikerült. A Kiel pedig megkezdte a felzárkózást, és az első félidő végére fel is jött egy gólra. Szerencsére a Pick átlövői is elkezdték a gólgyártást, a szünetre kétgólos előnnyel vonulhattak. 

A szünet után a Kiel kezdett góllal, de a mérkőzés szegedi találatokkal folytatódott: Bombac kiválóan játszott, hol passzaival, hol egyéni megoldásaival kergette az őrületbe a német védőket. A Kiel azonban rátalált a hatékony sorára, és megkezdte a felzárkózást. Tíz perccel a mérkőzés befejezése előtt feljött egy gólra, majd át is vette a vezetést. Ekkor időt kért Pastor mester, és ez jó húzásnak bizonyult. Utolsó erőtartalékait mozgósítva fantasztikus hajrát mutatott be csapata a félelmetes hangulatot teremtő csodálatos szegedi közönség segítségével, mely a mérkőzés lefújását követően hosszú percekig ünnepelte csapatát.

Igazi csapatmunka volt, amit  a szegediek bemutattak. Ezt mi sem bizonyítja  jobban, mint hogy Jonas Källman 10 nappal vakbélműtétje után rendelkezésre állt, és négy gólt dobott a világ egyik legerősebb  csapatának, Dean Bombac pedig zseniális megmozdulások sorát produkálta. Hiba lenne azonban bárkit is kiemelni a mai együttesből.

A negyeddöntő visszavágóját jövő vasárnap, április 19-én, 19.30-kor rendezik meg. A MOL-Pick Szeged kétgólos vereséggel is bekerülhet a final fourba.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Juan Carlos Pastor, a Szeged vezetőedzője gratulált csapatának a fantasztikus győzelemhez, különösen a két hete megműtött Jonas Källmannak.

— A nézőtéren uralkodott hangulat sokat segített, a játékosaim a legnehezebb pillanatokban okosan küzdöttek, nem ragadta el őket a feltüzelt légkör, és az ellenük elkövetett rengeteg taktikai szabálytalanságot is jól kezelték.

Alfred Gíslason, a Kiel izlandi vezetőedzője elégedetlen volt csapata teljesítményével.

— Nagyon gyengén kezdtük a mérkőzést, támadásban és védekezésben sem nyújtottuk a tőlünk elvárt teljesítményt. Kapusaink ugyancsak gyenge napot fogtak ki. A hajrában egyszer vezettünk is, volt esélyünk a győzelemre. Remélem a mi szurkolóink is hasonló hangulatot teremtenek a visszavágón, mint ma a szegediek. A mutatottnál sokkal többre vagyunk képesek.

Ilyés Ferenc csereként állt be, és két gólig jutott a mérkőzésen.

— Óriási fegyvertény, hogy egy ilyen erős csapatot sikerült legyőznünk. Nekünk nem szabad megállni, becsületesen felkészültünk a játékukból, és ez így lesz a következő héten is. Ők hazai pályán tudnak ettől jobban is játszani, de mi nem feltett kézzel megyünk Kielbe, és ha így teljesítünk, így küzdünk, akkor lehet esélyünk bejutni a final fourba.

Filip Jicha elmondta, hogy mindkét csapat óriási tűzzel játszott. Amikor átvették a vezetést azt hitte, hogy megnyerhetik a meccset, de az utolsó perceket elrontották. Várják már a kieli visszavágót, ahol a továbbjutás a céljuk.


MOL-Pick Szeged–THW Kiel 31:29 (17:15)

Újszegedi sportcsarnok, 3200 néző, vezette: Gousko, Repkin (fehéroroszok).

MOL-Pick Szeged: Sierra (6 védés), Vadkerti, Källman 4, Robledo 4, Wyszomirski (11 védés), Zubai 2, Ilyés 2, Balogh 5, Blažević, Prodanović 4, Hegedűs, Stojanov, Bombač 6, Parrondo 2, Vranješ, Ancsin 2.

THW Kiel: Duvnjak 2, Lundström 4, Toft Hansen 1, Sprenger 1, Weinhold 5, Sonne-Hansen (3 védés), Wiencek 2, Ekberg 2, Lauge, Canellas, Dahmke, Palmarsson 3, Ege (5 védés), Jicha 4, Vujin 4.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..