home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Templombúcsú és az újkenyér megszentelése Torontálvásárhelyen
Martinek Imre
2016.08.16.
LXXI. évf. 33. szám
Templombúcsú és az újkenyér megszentelése Torontálvásárhelyen

Ajánló: „Csak azt adhatjuk, ami magunkban van...”

Templomuk védszentjének búcsús ünnepét ülték augusztus 15-én, Nagyboldogasszony napján a Torontálvásárhelyi katolikus egyházközség hívei. Rendhagyó módon, az alkalomra ugyanis a Tisza folyó túlsó partjáról, azaz a Szabadkai egyházmegyéből is érkeztek vendégek.

A több mint százéves múltú kúlai Szent Cecília kórus, illetve az ugyancsak kúlai Népkör MMK Bartók Béla kamara-, és a Cantilena női kórusa közös formációjának szolgálata, Vendel Gyöngyi karnagynő vezényletével szervesen illeszkedett bele az ünnepi szentmisébe, melynek celebrálását Juhász György kúlai esperesplébános végezte bánsági paptestvéreivel. Összhangban a hagyományokkal, a búcsús szentmise végén ezúttal is áldás mondatott az újlisztből sütött cipókenyér fölött.

Az esemény részletes beszámolóját augusztus 24-én a Hét Nap Bánáti Újság mellékletében olvashatják.

Írta és fényképezte: Martinek Imre


Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..