home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Tedd meg az első lépést!
KEIPER Kornélia
2013.10.09.
LXVIII. évf. 41. szám
Tedd meg az első lépést!

Tedd meg az első lépést! Ezzel a mottóval rendezték meg szeptemberben a hagyományos ifjúsági zarándoklatot Doroszlón. A Mária-kegyhelyen merőben új látvány tárult az odaérkező zarándokok elé: a gyönyörűen felújított templom és a csaknem kész új konyha és ebédlő, valamint a vendégszobák az emeleti részen.

A rendezvényre Vajdaság minden területéről érkeztek fiatalok, ki kocsival, ki pedig szervezetten, autóbusszal. A tizenhárom órakor kezdődő rendezvény jelentkezési helyén a fiatalok egy zászlóméretű anyagon hagyták talplenyomatukat, ezzel jelezve a részvételüket.

Az idén egy nagyszerű újítást vezettek be a szervezők: nem a kegyhelyet, hanem a falu központjában levő Bér Imre-templomot választották a gyülekezés helyéül. A zarándokok többsége már nem először járt ott, és sokan a Fáklya Keresztény Ifjúsági Egyesület más rendezvényeinek köszönhetően régi ismerősként üdvözölték egymást. Őszinte örömmel ölelték meg egymást. A rendezvény főszervezője, ft. Balcsák Szilárd atya és szervezőcsapata hetekig tartó kemény munkát végzett, hogy minden jól sikerüljön. Az idei búcsú abban különbözött az eddigiektől, hogy a fiatalok valóban megtették gyalog a zarándokutat a falu központjától a kegyhelyig. Természetesen a számtalan lábnyomot viselő „zászló” és a templomból elhozott kereszt is elkísérte a zarándokokat. Gazdag program ígérkezett erre a vasárnap délutánra is, amint azt már az előző években megszokhattuk. A kedves bencés nővér előadása a kisebbeknek szólt, rendtársa pedig az ifjúságnak tartott igencsak figyelemreméltó előadást. A majd egyórás ülés után jólesett a szabadtéri aktivitás: az ismerkedős játék, és a folytatás is láthatóan tetszett mindenkinek. A jelen levő papok megteremtették a gyónás lehetőségét azok számára, akik élni szerettek volna vele.
A népes társaság uzsonnájáról, a finom kifliről a szervezők gondoskodtak. A falatozás után a nyáron megtartott Keresztény Gitártábor tagjainak és az Ébredés zenekarnak az előadása következett.

Ez alatt az idő alatt a kereszt és a zászló is helyet kapott a szabadtéri oltár lépcsőin. Tizennyolc órakor került sor az ifjúsági szentmisére. Addigra már sok szülő és számos helybeli is megérkezett. A zenét ismét az Ébredés zenekar szolgáltatta, az önkéntes zenészek közreműködésével.

A mise egy gyönyörű nap koronája volt. Ezt a jelenlevők népes tábora is bizonyította.

Ismét egy nagyon szép rendezvényt tudhatunk magunk mögött. Hogy igenis szükség van rá, arra elsősorban a nagyszámú érdeklődő a bizonyságtétel, valamint ft. Verebély Árpád atya szavai.
Elmondta, hogy ez egy nagyon szép példa a keresztény értékrend megőrzésére. Körülnéztem, és úgy láttam, hogy a csalóka időjárás ellenére is többen voltak, mint tavaly. „Jövőre, veletek, ugyanitt!” — ezekkel a szavakkal búcsúztak sokan indulás előtt.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..