home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Tanulás drámajátékon keresztül
Martinek Imre
2018.06.08.
LXXIII. évf. 23. szám
Tanulás drámajátékon keresztül

A Nemanjićok – avagy történelmi töltetű mintaórát tartottak a torontáli általánosban.


A szerző felvételei

A Nemanjićok egy középkori királyi dinasztia, mely a leghosszabb ideig ült Szerbia trónján. A dinasztia Stefan Nemanja szerb uralkodóról kapta a nevét. Összesen tizenegy Nemanjić uralkodott, a trónt pedig a Lazarević, majd a Branković család örökölte egészen XVI. század első feléig, az ország török uralom alá kerüléséig. (forrás: wikipedia)

Kiemelt, továbbá fotókkal is hitelesített eseményünk helyszíne a torontálvásárhelyi Moša Pijade Általános Iskola történelem szaktanterme volt. Időpontilag június nyolcadikán, kemény egy héttel a hivatalos tanévzárást megelőzően. A pilótaprojektum ötletgazdája a dél-bánsági tanintézmény történelem szakos tanárnője, Onjin-Hartig Viktória volt, kivitelezői pedig az iskola szerb tannyelvű felsőseinek csoportja.

Mint megtudtuk, a (dráma)játékkal átszőtt interaktív mintaóra bizonyos értelemben jégtörő próbálkozásnak is tekinthető. Kereteket tágító vállalkozásnak, melynek sikerén felbátorodva más, hozzánk még közelebb álló történelmi események, illetve uralkodóházak megelevenítésére is sor kerülhet a közeljövőben.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..