home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Tanévnyitó a Hunyadiban
2015.09.03.
LXX. évf. 35. szám
Tanévnyitó a Hunyadiban

Szeptember 1-jén újra megnyitotta kapuit a Hunyadi János Általános Iskola, megszólalt a csengő, jelezve a nyári szünet végét és az új tanév kezdetét. A kipihent és tanulni vágyó diákokat ünnepi tanévnyitón indították el az új kihívások és az új tudás megszerzésének útján.



Az új iskolaévben összesen 555 tanuló és 100 óvodás kezdi meg a munkát. A diákok közül 483-an magyar, 52-en pedig szerb nyelven hallgatják majd az órákat.

Az idei tanévben 67 kis elsős kezdi el iskolás korszakát: Csantavéren 55-en — közülük 6-an sajátos nevelési igényűek — magyar nyelven, Meggyesen (Visnyevácon) 5, Dusanovóban pedig 7 kisdiák szerb nyelven.

Az iskola legfiatalabb tanulóit a tíz órakor kezdődő előadással köszöntötték. Az ünnepi műsor az iskola himnuszával kezdődött a kórus előadásában. Az újdonsült elsősök képviseletében egy-egy kisdiák verssel kedveskedett. Ezek után fogadalomtétellel esküdtek hűséget a diáktársadalomnak. Szedlár Erika igazgatónő buzdító beszéddel indította útjukra az elsősöket.

A közönség hallhatott népdalokat, népi hangszerek muzsikáját, végül pedig a Csipetkék néptánccsoport dél-alföldi táncokat adott elő.

A kisdiákok színes léggömböket engedtek a magasba, ezzel jelezve, hogy végre szabadon szállhatnak a tudás végtelen egén.

Lulity Emil és Agyánszki Máté átadta az elsősök tanévkezdő csomagját, melynek nagy hasznát veszik majd.

Sok sikert és eredményes tanévet minden tanulónak és pedagógusnak!








 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..