home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Tanévkezdés Torontálvásárhelyen
Martinek Imre
2016.09.01.
LXXI. évf. 35. szám
Tanévkezdés Torontálvásárhelyen

Ötvenhét elsőssel kezdte meg a 2016/2017-es tanévet a torontálvásárhelyi Moša Pijade Elemi Iskola. A kisdiákok ünnepélyes fogadására szeptember elsejének délelőttjén került sor a tanintézmény előcsarnokában.

A lámpalázt is elűző kétnyelvű, vidám és tarka műsort az alsós diákok adták elő. Tanítónénijeik és bácsijaik felkészítésében, akik közül egyesek maguk is felvállalták az alkalmi közszereplést. Az alkalmi program után Balogi András iskolaigazgató köszöntötte az egybegyűlteket, majd a névsorolvasás következett. A magyar tannyelvű tagozatra íratott kisdiákokat Szabados Elvira tanítónő fogadta szárnyai alá, míg a két párhuzamos, szerb tannyelvű tagozatok elsősei Sofija Kovač, illetve Nada Petrović tanítónők osztályába kerültek. Az MNT beiskolázási csomagjait, a mellékelt köszöntői gondolatok tolmácsolásával egybekötve Horti László, a torontálvásárhelyi helyi közösség elnöke kézbesítette a rajtra kész csemetéknek.

Írta és fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..