Táncos lábú gyermekek és fiatalok tábora

Táncos lábú gyermekek és fiatalok tábora

Kanizsamonostoron, a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület szervezésében, vasárnap óta tart a XIX. Gyermek- és Ifjúsági Néptánctábor.

A programban mintegy nyolcvan vajdasági és magyarországi fiatal vesz részt. Igaz, ez a szám a százat is eléri azokon a napokon, amikor a sátortábor lakóihoz a legkisebbek, vagyis az óvodások is csatlakoznak. Ők ugyanis még túl kicsik ahhoz, hogy állandóan kint legyenek, de a látogatásaik során igyekeznek elsajátítani egy-egy népi gyermekjátékot.

A táborban rendkívül jó a hangulat, melyet sem a kánikula, sem a vihar nem tudott elrontani. A gyerekek két csoportban dolgoznak. A budapesti Vörös Árpádtól és Pukli Gabriellától bukovinai, Gazsó Tibortól és Varga Violától ördöngősfüzesi  táncokat tanulnak. A citerások Mihók Attila vezetésével gyakorolnak, Tóth Rozália, a csókai Csalogány asszonykórus vezetője pedig népdaloktatásra gyűjti össze a népes társaságot. Esténként táncház vagy különféle játékok, vetélkedők várják az érdeklődőket.

A néptánctábor záróműsorát, melyre a szülők, nagyszülők és minden érdeklődő eljöhet, július 15-én, szombaton, este hét órától tartják meg.

Kiss Tóth Erika táborvezető fotói az elmúlt napok tevékenységébe engednek bepillantást. Csodák csodája, a felvételekből az is kiderül, hogy a táborban még a zöldborsófőzelék is mindenkinek ízlik.

 

Képgaléria

Cikkünk további képei

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Jótékonysági Mikulás-bál Muzslyán
Bánáti Újság
  • Borbély Tivadar
  • 2018.11.14.
  • LXXIII. évfolyam 45. szám
A tizenöt éves Bokréta
Bánáti Újság
  • (ZSE)
  • 2018.11.13.
  • LXXIII. évfolyam 44. szám
Facebook

Támogatóink