home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Színészvér
MTVA
2018.07.19.
LXXIII. évf. 29. szám
Színészvér

Hangjáték-bemutató a Kossuthon Bródy Sándor kisregénye nyomán

Színészvér című kisregényéből készült bemutatóval tiszteleg a Kossuth rádió a százötvenöt évvel ezelőtt született Bródy Sándor munkássága előtt. A sorozat első része a neves író születésének évfordulóján, július 23-án hallható az esti Rádiószínház műsorában.

A fordulatokban gazdag rádiójátékot sok szereplő bevonásával valósították meg Horváth Péter József Attila-díjas magyar író rendezésében. A Sebők Dénest alakító Borbiczky Ferenc narrációja könnyen befogadhatóvá teszi ezt a könnyednek nem nevezhető művet.

Ahogy a mindennapi életben is találkozunk mélyebb és felületesebb lelkialkatú emberekkel, itt leginkább ez a vonás határozza meg a szereplők jó vagy rossz sorsát és hatását mások életére. Ecsedi /Hevér Gábor/ fecsegő típus, aki a nehézségeken könnyen túlteszi magát, hamar megszabadul a kezdeti sehova sem tartozás, a szegénység bélyegétől és hírlapíróként sikeres lesz.

Ecsedi emelkedésével párhuzamosan tragédiába torkollik az őt körülvevő, erősebb erkölcsi tartással, mélyebb érzelmekkel ábrázolt szereplők sorsa.


Adás: Kossuth Rádió, Rádiószínház, esti sáv: 2018. július 23–27, 21:04–22:00

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..