home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Szeretetre alapozva
Kőművesné Nyáry Márta
2015.08.17.
LXX. évf. 32. szám
Szeretetre alapozva

A szajáni Délibáb Hagyományápoló és Természetbarát Kör nagy sikerrel rendezte meg a sorrendben 22. kézműves- és néprajztáborát, melynek munkájában harmincöt gyermek vett részt.

Az egyesület asszonyai Gazsó Irén irányításával főztek, illetve szervezték meg a tábor életét. Minden feladatot ők láttak el, még a kismesterségek oktatását is vállalták. Volt gyöngyfűzés, karkötőfonás, origami- és képkeretkészítés, agyagmegmunkálás, kosárfonás, ezenkívül készült meseillusztráció, valamint számos népi gyermekjátékot — a többi közt az Adj, király, katonát! nevűt — megkedveltettek a kicsikkel.

A kézműves- és a néprajzi munkát Zsigovity Hajnalka, Zsigovity Tünde, Tóth Orsolya és Zombori Szilvia vezette. Szilvia, a Délibáb elnök asszonya elmondta, a találkozás és az ismerkedés öröme ösztönzi a szervezőket arra, hogy évről évre megrendezzék a tábort. A gyerekek nagy családként működtek együtt a közösségi munkákban — a tábor nemes feladatainak egyike ugyanis éppen a közösségformálás.


Kéri Brigitta felvételei

A rendezvény Ki mit tud?-dal fejeződött be, és természetesen nem maradt el a tábortűz melletti szalonnasütés sem, a tájházban pedig kiállítás is nyílt az alkotásokból.

— Jó volt részt venni ezen a megmozduláson — mondta a búcsúzáskor Zsigovity Hajnalka. — Arra törekedtünk, hogy a tábor alappillére a szeretet legyen.

A tervek szerint a háromnapos együttlét jövőre egyhetessé válik.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..