home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Szerencsét és jókedvet hozott péntek 13-a
Tóth Lívia
2007.04.18.
LXII. évf. 16. szám
Szerencsét és jókedvet hozott péntek 13-a

A széksorok megteltek, sokan állva nézték végig a műsort - Szabó Attila fotójaA tóbaiak bebizonyították, nem félnek a péntek 13-tól, és ezt a napot sem tartják baljóslatúnak, csak olyannak, mint a többit. Illetve: reméljük, a jövőben, ha ezt a dátumot hallják, akkor az jut eszükbe, hogy akk...

A széksorok megteltek, sokan állva nézték végig a műsort - Szabó Attila fotója

A tóbaiak bebizonyították, nem félnek a péntek 13-tól, és ezt a napot sem tartják baljóslatúnak, csak olyannak, mint a többit. Illetve: reméljük, a jövőben, ha ezt a dátumot hallják, akkor az jut eszükbe, hogy akkor vendégeskedett nálunk a Hét Nap szerkesztősége. Több mint húszéves szünet után. Ugyanis kiderült, volt már a faluban élőújságunk, valamikor a nyolcvanas években. Szerencsére, most sikerült pótolnunk ezt a hosszú kihagyást, nekünk is, és az ottaniaknak is. A tóbaiak nagy szeretettel és hatalmas érdeklődéssel fogadtak minket, annyian jöttek össze a fél nyolcra meghirdetett találkozóra, hogy alig fértek el a Művelődési Ház nagytermében. A helyiség valóban zsúfolásig megtelt, sokan állva nézték végig a kétórásra sikeredett műsort, majd izgultak a gazdag tombola húzásakor, amely további fél órát vett igénybe.
Miután Dudás Károly főszerkesztő köszöntötte az egybegyűlteket, a helybeli óvodások és az alsós diákok húsvéti szokásokat elevenítettek fel, kanásztáncot, gyermek- és körjátékokat, valamint a népszerű Szállj el, kismadár! című dalra modern táncot adtak elő. Török Szanella és Kuruc Amanda kis énekesek Petőfi Sándor megzenésített versével mutatkoztak be. Fellépett még a Fehér Rózsa asszonykórus, Lackó Farkas Erzsébet és Szántó Tivadar pedig Kiss Zoltán kíséretében táncdalokkal és cigánynótákkal érdemelte ki a közönség tapsát. Szerkesztőségünkből egy-egy írását olvasta fel Tomek Viktor újságíró és Maros Antal, a Bánáti Újság munkatársa, Horváth K. György humorista, a Fricska rovat gondozója néhány viccel nevettette meg a jelenlévőket, Kónya Sándor csókai énekmondó viszont délvidéki magyar költők megzenésített verseit tolmácsolta. Velünk volt még a tóbai születésű dr. Sági Zoltán neuropszichiáter, lapunk állandó külmunkatársa, aki szintén a saját írását hozta el a falubelijeinek, és megnyitotta Kerekes Sándor festőművész képkiállítását, aki a versével is nagy tetszést aratott.
A tombolára több mint hatvan nyereménytárgyat adtak össze a helyi és a környékbeli magánvállalkozók, és a Hét Nap szerkesztősége is megtoldotta hússzal, közte a főnyereménynek kikiáltott kerékpárral. Szükség is volt minél több ajándékra, mert a nézők több mint ezer tombolaszelvényt vásároltak meg. A kerékpárt végül a 390-es jeggyel Balázs Dezső postamester vihette haza.
Még egyszer köszönjük a tóbaiknak a szívélyes vendéglátást, és ígérjük, ismét jövünk, ha hívnak minket!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..