home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Szerbia–Svájc 1:2 (1:0)
Tóth Tibor
2018.06.22.
LXXIII. évf. 24. szám
Szerbia–Svájc 1:2 (1:0)

E csoport, 2. forduló

Kalinyingrád, Kalinyingrád Stadion, 33 167 néző, vezette: Brych (német).

Gólszerzők: Mitrović az 5., illetve Xhaka az 52. és Shaqiri a 90. percben.

Szerbia: Stojković – Ivanović, Milenković, Tošić, Kolarov – Matić, Milivojević (Radonjić) – Tadić, Milinković-Savić, Kostić (Ljajić) – Mitrović.

Svájc: Sommer – Lichtsteiner, Schar, Akanji, R. Rodríguez – Behrami, Xhaka – Shaqiri, Dzemaili (Embolo), Zuber (Drmic) – Seferovic (Gavranovic).

A mérkőzés és a biztos továbbjutás a szerb válogatott kezében volt, ám Krstajić játékosai megengedték a délszláv származású játékosokból álló svájci válogatottnak, hogy visszajöjjön a meccsbe és megfordítsa az állást.

Nagy lendülettel kezdtek a szerbek, és már az 5. percben Mitrović szép fejessel vezetéshez jutatta a Sasokat. A vezetés tudatában visszaálltak a szerbek, ám néhány kihagyott svájci helyzet után Matić duplázhatta volna meg az előnyt, majd Tadić bombája zúgott el a léc fölött. Az 52. percben egyenlített Svájc, miután Shaqiri lövését még blokkolták a szerb védők, a labda azonban Xhaka elé került, aki 20 méterről bődületes gólt lőtt. Pár perc múlva Felix Brych, német játékvezető megkárosította a szerbeket, miután Mitrovićot ketten lebírkózták a svájci tizenhatosban, ám sem a német sípmester, sem a videóbíró nem látott okot a játék megszakítására. A 69. percben Kolarov élesen belőtt labdájáról maradt le Mitrović. A hajrában egy gyors ellentámadás végén Shaqiri góljával Svájc megszerezte a győztestalálatot.

A vereséggel Szerbia nagyon nehéz helyzetbe került, hiszen a továbbjutáshoz az utolsó fordulóban le kell győzni a szintén az életéért küzdő Brazíliát.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..