home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Szelek szárnyán
Martinek Imre
2010.04.14.
LXV. évf. 15. szám
Szelek szárnyán

Nagy ember kis lovakkal jár?Mottó: ''Hódítani lehet lóhátról, de lóhátról már nem lehet kormányozni” (Régi kínai politikai bölcsesség)Immár a tizenhatodik alkalommal rendezték meg Cserépalján (Crepaja) a Fijakerijada elnevezésű nemzetközi pejló- és fiákerfesztivált. A helybéli...

Nagy ember kis lovakkal jár?

Mottó: ''Hódítani lehet lóhátról, de lóhátról már nem lehet kormányozni” (Régi kínai politikai bölcsesség)
Immár a tizenhatodik alkalommal rendezték meg Cserépalján (Crepaja) a Fijakerijada elnevezésű nemzetközi pejló- és fiákerfesztivált. A helybéli Lipicaner lovasklub szervezte találkozónak ezúttal kétszáz-egynéhány bejegyzett résztvevője volt, a tizenhét kategóriában ötvenhét serleget osztottak ki. Többszöri nekiveselkedés után a faluszéli focipályán összesereglettek -- az ilyenkor elmaradhatatlan lacikonyhás ''reklámok”, továbbá a hasonló zsánerű protokolláris köszöntők mellé! -- a jeget hozó esőfelhőkből is kaphattak ízelítőt. S míg a nagy szavakat kezdettől fogva a szél repítette tova, a nap végére redesztillált sörmennyiséget az út menti vizes árkok temették el, a zsibongó kavalkádban a riporterek egyszer-egyszer a lovacskákat is lencsevégre kaphatták. A szelek szárnyán száguldókat, illetve az igába fogottságukat bölcs belenyugvással (is) viselő equus caballusok apróbb és robusztusabb nemeit. Nemkülönben a népi táncban és fogathajtásban egyaránt ügyeskedő kisiskolásokat, a szérűn pihenő batárokat. Egyikük-másikuk ünnepi ostornyél-díszítése akár gondolatébresztőnek is megte(he)tte. Természetesen, ha nem röppen(t) ehelyett az is tova veszélytelenül a széllel.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..