home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Szegeden a Hét Nap
(K. F.)
2016.02.22.
LXXI. évf. 7. szám
Szegeden a Hét Nap

Immáron 10. alkalommal mutatkozott be a szegedi közönségnek a Vajdasági Magyar Kalendárium. Az idén azonban nemcsak az okoskönyvünk, hanem lapunk megjelenésének közelgő 70. évfordulója is téma volt.

Szegeden a Hét Nap

 



A hetilap hét évtizedéről, mindennapi munkájáról, további terveiről Tomek Viktor főszerkesztő, Tóth Lívia főszerkesztő-helyettes, Gyurkovics Virág és Szerda Zsófi újságírók beszéltek a közönség előtt. A szerkesztőségből jelen volt még Szabó Attila fotóriporter, Szalvai Irma példányszámfelelős, továbbá a vendégek: Kónya Sándor dalénekes (Sinkovits Péter, Balogh István és Podolszki József megzenésített költeményeit adta elő), Dupák Fanni (Kosztolányi Dezső-verset szavalt) és Kovács Bertina (Cs. Simon István versével kedveskedett a közönségnek), valamint a csókai Móra Ferenc Művelődési Egyesület versmondói is. A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségének kulturális közhasznú egyesülete által szervezett estet Köteles Csillának, a szegedi Király-König Péter Zeneiskola növendékének fuvolajátéka vezette fel, majd Kisimre Ferenc, az est házigazdája beszélgetett a szabadkai vendégekkel.

A Millenniumi Kávéházban megtartott rendezvény végén a közönség érdeklődéssel forgatta a Vajdasági Magyar Kalendáriumot (szinte mindenki vásárolt is belőle), és kötetlen beszélgetést folytatott a szerkesztőség jelen lévő tagjaival.






Szabó Attila felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..