home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Szándékos csúsztatás és/vagy szövegértelmezési problémák a VMSZ IF-nél
2016.05.09.
LXXI. évf. 19. szám
Szándékos csúsztatás és/vagy szövegértelmezési problémák a VMSZ IF-nél

A Magyar Mozgalom reagálása a VMSZ Ifjúsági Fórumának Elnöksége által kiadott közleményre, melynek címe A ,,nem”-re épülő párbeszéd?!

Semmi vész, csak gondolja meg merre halad

Szándékos csúsztatás és/vagy szövegértelmezési problémák a VMSZ IF-nél

A VMSZ Ifjúsági Fórumának Elnöksége egy közleményt adott ki A ,,nem”-re épülő párbeszéd?! címmel. Idézünk a szövegből:

„Vajdaság magyarlakta településeit a kampánycsend előtti napokban ellepték azok a keskeny csíkban bárhová felragasztható (és felragasztott) plakátok, amelyeken egyetlen mondat állt:

NEM A VMSZ

A két M betű tipográfiája a Magyar Mozgalmat hozta ki a mondatból üzenetként, ami nem építő jellegű, nem programra épülő, nem a párbeszédet kívánó választási üzenet volt, hanem mindennek az ellenkezője.

Ugyanilyen vicsorgó mondatokat hallhattunk az MM vezetőitől a választás éjszakáján és az azt követő napokban.”

A közlemény ezer sebből vérzik, viszont az alapvető probléma, hogy az MM ilyen feliratú csíkplakátot NEM készített és nem is ragasztgatott. Az a plakát, amellyel a közlemény keresztszülei vélhetőleg összekeverték mondandójukat a következő feliratot tartalmazta: SEMMI VÉSZ.

A közérthetőség kedvéért és bemutatásképpen itt látható a kérdéses csíkplakát, amelyen ráadásul csak egyetlen M betű tipográfiája céloz a Magyar Mozgalomra.

Mindezek miatt olyan ez a közlemény, mintha a jereváni rádió hírműsorából kaptunk volna egy részletet. Tudják, nem Moszkvics hanem Zsiguli és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.

Tehát, két eset forog fenn: vagy a közleményt megalkotó személy(ek)nek szövegértelmezési problémái vannak, vagy pedig valaki, aki nem az MM, valóban NEM A VMSZ feliratú csíkplakátokat kreált és ragasztott. Ha az utóbbiról van szó, kérjük a VMSZ Ifjúsági Fórumának Elnökségét, mutasson nekünk ilyen plakátokat. Ha viszont az első eset forog fenn, akkor viszont egy híres szovjet gondolkodót tudunk idézni: Tanulni, tanulni, tanulni…

Magyar Mozgalom 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..