home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Spanyolország–Oroszország 1:1 (1:1), büntetőkkel 3:4
Tóth Tibor
2018.07.01.
LXXIII. évf. 25. szám
Spanyolország–Oroszország 1:1 (1:1), büntetőkkel 3:4

Nyolcaddöntő

Moszkva, Luzsnyiki Stadion, 78 011 néző, vezette: Kuipers (holland)

Gólszerzők: Ignasevics (öngól) a 12., illetve Dzjuba (11-esből) a 41. percben.

Spanyolország: De Gea – Nacho (Carvajal), Piqué, Sergio Ramos, Jordi Albe – Koke, Busquets – David Silva (Iniesta), Isco, Asensio – Diego Costa (Aspas).

Oroszország: Akinfejev – Mário Fernandes, Kutyepov, Ignasevics, Kudrjasov, Zsirkov (Granat) – Szamedov (Cserisev), Kuzjajev (Jerohin), Golovin, Zobnyin – Dzjuba (Szmolov).

A 12. percben, amikor a spanyolok Ignasevics öngóljával – aki egyébként 38 évesen és 352 naposan a világbajnokságok történetének legidősebb öngólt vétő játékosa lett – megszerezték a vezetést, úgy tűnt, hogy simán behúzzák a mérkőzést. Nem így történt, mert hiába támadott többet a 2010-es világbajnok, akcióik ötlettelennek, elképzelés nélkülinek bizonyultak.

Az oroszok elvétve tévedtek át a spanyol térfélre, az egyik ilyen alkalmával Pique kézzel ért a labdához, a büntetőt pedig Dzjuba vágta De Gea hálójába.

A mérkőzés hátralévő részét nyugodtan elfelejthetjük, hiszen focira emlékeztető jelenet alig történt. Végül a büntetőpárbaj döntött a továbbjutó kilétéről, melyben spanyol részről Koke és Aspas is rontott, míg az oroszok nem hibáztak és bejutottak a legjobb nyolc közé.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..