home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Sok ismert hang egy dalba gyúrva
Zvekán Péter
2014.12.17.
LXIX. évf. 51. szám
Sok ismert hang egy dalba gyúrva

A magyarországi zenei világban egyre divatosabb, hogy az énekesek összefognak. Így erősítik egymást a többiek rajongótábora által, valamint elérik, hogy egy nap többször is felcsendüljön a hangjuk. Egyszer a saját szerzeményükben, egyszer pedig a közösben.

Az egyik ilyen újabb összegyúrt dal a Csak a zene, mely a véletlen műve. Néhány hónappal ezelőtt ugyanis Dér Heni és Mohamed Fatima találkozott egy zenei stúdióban. Rég nem látták egymást, így beszélgetésbe elegyedtek. A téma adva volt: a két énekesnő aktuális slágere — az Ég veled és a Ragyog a szívem. Mellesleg mindkét dal hónapokon át fej fej mellett vezette a rádiós slágerlistákat. Beszélgetés közben a stúdió vezetője, aki egyúttal Magyarország egyik legkeresettebb zenei producere is, Burai Krisztián — olyan előadókkal dolgozik együtt, mint Rúzsa Magdi, Kállay-Saunders András, Dér Heni, Oláh Gergő stb. — éppen egy dallamot próbálgatott a zongoráján, amire mindkét énekesnő felkapta a fejét. Akkor született meg az alapötlet, hogy ebből akár készülhetne egy közös dal is. Ehhez aztán hozzátették a saját zenei elképzeléseiket, saját zenei világukat, és lassan elkezdett kialakulni egy új dallam, egy új dal.

Néhány nappal később Kökény Attila is ebben a stúdióban dolgozott, belehallgatott a felvételbe, és annyira megtetszett neki, hogy ő is felénekelt egy részt. Ezután a hír szájról szájra terjedt, aminek eredményeképpen egyre több előadó jelezte, hogy szívesen részt venne ebben az örömzenélésben. Így aztán csatlakoztak a többiek is, név szerint Lory B (a Kartell alapítója), Ferenczi György és DJ Quick.

Ebből az együttműködésből született meg a Csak a zene című dal, mely a zene szeretetéről szól. A szerzeményhez a Los Tiki Pictures videoklipet is készített. Az előadók egy közös név mögé bújtak, így lettek Soul All Stars, melyet nem menedzserek vagy producerek találtak ki, hanem maguk a zenészek. Ilyen, amikor néhány sztár összeül szórakozni egy kicsit.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..