home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Sertésnapok, nyolcadszor
Tóth Tibor
2015.11.28.
LXX. évf. 47. szám
Sertésnapok, nyolcadszor

Keddtől szombat estig ínycsiklandó illatok járták be Szabadka központját, hiszen a Mangalicatenyésztők Vajdasági Egyesülete nyolcadik alkalommal tartotta meg a Sertésnapok — Régi receptek és ételek elnevezésű fesztivált. Az idei rendezvényen több mint ötven erdélyi, magyarországi és egész Szerbia területéről érkezett kiállító kínálta portékáját eladásra.

A vásárlók a mangalicából készült ételek széles választékából, fűszeres sajtokból, cukor- és lisztmentes édességekből, szebbnél szebb kézművestermékekből, különféle pálinkákból és borokból válogathattak ízlésük és pénztárcájuk szerint.

A rendezvényt Osztrogonác Simon, a Városi Tanács mezőgazdasággal megbízott tagja nyitotta meg. Kiemelte, hogy a város minden olyan rendezvényt támogat (erkölcsileg és anyagilag is), amely fontos a szabadkai és a környékbeli polgárok számára.

— A Sertésnapoknak nemcsak gazdasági jelentősége van. Az itt kiállítók mindannyian hagyományos és egyedi termékeket árulnak, melyek nem vásárolhatóak meg az áruházakban, bevásárlóközpontokban. Ezek mind házi termékek, melyekből sajnos egyre kevesebbet látunk. Célunk a házi termékek és a belőlük készült ételek népszerűsítése — mondta Osztrogonác.

Balog Anita, az Észak-vajdasági Földműves-egyesület elnöke elmondta, hogy a Sertésnapoknak fontos szerepe van a falusi turizmus fellendítésében mind a város, mind a környező falvak tekintetében, hiszen a helyi kézművesek, kiállítók, vendéglátósok bemutatkozhatnak, illetve népszerűsíthetik hagyományos termékeiket.

— A falusi turizmusban érdekeltek számára a Sertésnapokon lehetőség adódik az egymással való kapcsolat kialakítására. Fontos, hogy ne egyéni vállalkozóként mutatkozzanak be, hanem a különféle szolgáltatást nyújtó vállalkozókkal együttműködve egy olyan képet alakítsanak ki környezetükről, amely vonzó a turisták számára, és nem mindennapi élményeket ígér — mondta Balog.

A Sertésnapok keretében péntek délelőtt a Harcosok sorakozója lakótelepen levő hídnál szürke marhát sütöttek a polgároknak, a rendezvény utolsó napján, szombaton este pedig a ludasi Bellum Fogadóban svédasztalos vacsorát szolgáltak fel a vendégeknek.

Tekintse meg Szabó Attila felvételeit:

http://hetnap.rs/cikk/Terulj-asztalkam-21123.html

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..