home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Segélyszállítmány a Zentai Közkórháznak
(Tha)
2016.11.18.
LXXI. évf. 46. szám
Segélyszállítmány a Zentai Közkórháznak

Tizenötezer euró értékű kórházi felszerelést adományozott a Zentai Közkórháznak a magyarországi Johannita Segítő Szolgálat.

A segélyszállítmányt — melynek bizonyos elemeit, például a kórházi ágyakat már használják a betegek — hivatalosan Kószó Péter, Hódmezővásárhely alpolgármestere, a szolgálat helyi szervezetének elnöke és dr. Grezsa István kormánybiztos adta át dr. Vasas Mihálynak, az intézmény igazgatójának és Ceglédi Rudolf polgármesternek.

Hódmezővásárhely és Zenta öt évtizedre visszanyúló, igen gyümölcsöző testvérvárosi együttműködést ápol, valamint a Johannita Segítő Szolgálatot is huszonöt éves kapcsolat fűzi a Tisza-parti településhez és annak kórházához. Ennek eredményeként ez volt a tizedik humanitárius szállítmány az egészségügyi intézménynek.

— Huszonhat mechanikus rendszerű kórházi ágyat — ezeket mi is a német testvérszervezetünktől kaptuk —, valamint egy urológiai műtőasztalt, néhány tolókocsit és egyéb gyógyászati segédeszközöket hoztunk. Ez a támogatás a magyar kormány hozzájárulása nélkül nem juthatott volna el Zentára, és meg kell még említenem Almási István hódmezővásárhelyi polgármestert, aki szintén a szállítási költségek előteremtésében nyújtott segítséget — mondta az újságíróknak dr. Kószó Péter. Hozzátette: dr. Vasas Mihály és dr. Kallai Árpád, a hódmezővásárhelyi kórház főigazgatója néhány éve ugyancsak együttműködési megállapodást írt alá.


Tóth Lívia felvételei

Egyébként az elmúlt negyed évszázadban a Johannita Segítő Szolgálat nem csak a magyarlakta területeken volt jelen, hiszen a háborús időszakban a Szerbia középső területén élőket is segítette.

— A magyar nemzetpolitika örömmel vett részt a zentai segélyadomány eljuttatásában, hiszen ez is része annak az anyaországi törekvésnek, hogy összefogja, nemzeti közösségbe szervezze a világ minden táján élő magyarságot. Meggyőződésünk, hogy csak így tudunk megbirkózni azokkal az új kihívásokkal, amelyekkel itt, a Délvidéken ugyanúgy megszenvednek a honfitársaink, mint mi Magyarországon — hangsúlyozta dr. Grezsa István kormánybiztos, aki néhány gondolat erejéig kitért a Zentai Közkórháznak a térségben betöltött szerepére is. Az intézmény ugyanis nemcsak a község, hanem a környékbeli települések lakosságának egészségügyi ellátását is végzi — mintegy 100-150 000 ember tartozik a vonzáskörébe —, és nagyon fontos, hogy minél korszerűbb felszereléssel, illetve betegbarát körülmények közepette működjön.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..