home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Segély a néprajzi múzeumnak
Martinek Imre
2012.01.18.
LXVII. évf. 3. szám
Segély a néprajzi múzeumnak

Széchenyi Jolán tanárnő és a kiállítási tárgyak egy részeA Tartományi Gazdasági Titkárság kedvező elbírálásban részesítette a Gát a feledéshez elnevezésű projektumot, amelyet a torontálvásárhelyi Helytörténeti Múzeum terjesztett fel a Vajdaság Autonóm Tartomány által kiírt 500 ezer dinár ér...

Széchenyi Jolán tanárnő és a kiállítási tárgyak egy része

A Tartományi Gazdasági Titkárság kedvező elbírálásban részesítette a Gát a feledéshez elnevezésű projektumot, amelyet a torontálvásárhelyi Helytörténeti Múzeum terjesztett fel a Vajdaság Autonóm Tartomány által kiírt 500 ezer dinár értékű, a helyi önkormányzatok turizmusa fejlesztésének társfinanszírozási és térítésmentes segélyének odaítélése végett -- olvasható az antalfalvi község havi rendszerességgel jelentkező, Informator 7/2011. számú tájékoztatójában.
A torontálvásárhelyi helytörténeti múzeum az 1907-ben emelt néhai Takarékpénztár Rt. épületében kapott helyet. Négy helyiségben található az a gyűjtemény, amelyet több mint ezer kiállított tárgyból, továbbá a helybeli kézművesek, szerszám- és bútorkészítők remekeiből, illetve a lakosok használati tárgyaiból állt össze. A tárlat Széchenyi Jolán torontálvásárhelyi nyugalmazott képzőművész fáradhatatlan munkája által jött létre 1977-ben. A helyi múzeum is ebben az évben nyitotta meg kapuját. A tárlat foglakozik Torontálvásárhely polgári életének különféle szegmenseivel, többek között a messze földön híres debellácsi vásárral is. Az említett gyűjtemény egyik legjelentősebb alkotóeleme a százéves, Joánovics-féle patika leltára, az egyenes ági jogutód(ok) napjainkban Versecen él(nek).

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..