home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Saunders eladhatná néhány dalát
Zvekán Péter
2018.10.08.
LXXIII. évf. 40. szám
Saunders eladhatná néhány dalát

Kállay-Saunders András egy megszeppent fiatal srácként jelent meg a Megasztár 5. válogatóján, majd pillanatok alatt elkápráztatta a zsűrit. A versenyt végül negyedikként fejezte be, de ez éppen elég volt ahhoz, hogy megadja a kezdő löketet a magyarországi karrierjéhez — mert András eredetileg New York-i.


Az énekes azóta folyamatosan jelenteti meg a számait, és még A Dalban is addig küzdött, hogy 2014-ben végül ő képviselte Magyarországot az Eurovízión a Running című felvételével. Mindig is jó számok kerültek ki a kezei közül, ám stílusban sokszor eltérnek egymástól. Esetében egyfajta út beteljesedéséről is szó lehet, hiszen ezeket a szerzeményeket nemcsak úgy, készen kapja, hanem ő maga is részt vesz az írásukban, főleg, amikor a szövegekről van szó. S amíg András Magyarországon egy erős közepes karriert tudhat a magáénak, szerintem néhány dalát el kellene adnia az USA-ban.



Vegyük példának a Nachos című felvételét, melynek címe nemes egyszerűséggel pénzt jelent az amerikai szlengben. Ugyanúgy, mint a chips vagy a chedda kifejezések. Ennek a számnak a szövegéért meg a dallamáért is András a felelős, és szerintem Amerikában hatalmasat ütött volna. Először is bele kell hallgatnotok, hogy megértsétek, pontosan miről írok, de a lényeg, hogy a sok-sok lóvé helyett Saunders ezt maga énekelte és vette fel, klip is készült hozzá, és Magyarországon jelentették meg. Igaz, hogy a YouTube-on csaknem félmilliós nézettséget ért el, de szerintem ugyanez Amerikában — hangsúlyozom, egy menő előadóval és egy olyan producer közreműködésével, mint amilyen például Dj Khaled — akár 20-30 millió is lehetett volna. Az pedig egy csomó szerzői jogdíjat is hozott volna.

Kállay-Saunders András szerintem egy olyan alakja a magyarországi zeneiparnak, akiben elég kreativitás van arra is, hogy saját maga részére gyártson dalokat, és arra is, hogy az általa szerzett számokat külföldön értékesítse, elsősorban az USA-ban. Nyilván tisztában vagyok vele, hogy nagyon nehéz oda betörni, de ha sikerülne, szerintem ez a srác és a csapata milliomosok lennének. Ez elméletben ennyire egyszerű. A gyakorlat már egy teljesen más tészta.
 


 

Ettől függetlenül András jelenleg is ontja a slágereit. Két dala fut: a Táncoljunk, valamint a MISKOVITS-csal és a Fehér Hollóval közösen felvett Rád vártam. Utóbbiról Miskovits Marci a következőképp nyilatkozott: „Az Andrissal való kollaboráció ötlete spontán volt, egyik beszélgetésünk során felvetettem neki, hogy mi lenne, ha csinálnánk egy közös számot. Mivel mostanában hasonló zenei irányokat kedvelünk, lelkes volt ő is, és nem sokkal ezután már össze is raktuk Holló stúdiójában a dalt. Nagyon szeretem a végeredményt, eddigi felvételeim közül ez áll a legközelebb a szívemhez.”
 


 

A lényeg, hogy ha valakit, akkor Andrást nem kell félteni, hogy megmarad-e, viszont szerintem egy-két dalát valóban el kellene adnia. Ha pedig ez sikerülne neki, elképzelhető, hogy nemsokára egy piros Ferrarival látnánk őt furikázni Budapest utcáin...

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..