home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Sakkjátszmák a rászorultakért
(T. T.)
2016.12.14.
LXXI. évf. 50. szám
Sakkjátszmák a rászorultakért

Az Aragóniai Beatrix Sakk Klub is csatlakozott a Pannon RTV Adni öröm elnevezésű akciójához.

Szabadka főterén tizenkét híresség (Utcai Róbert plébános, Kecskeméti Krisztina sakkjátékos, Agárdi Gábor riporter, Ismail Nezirović cukrászmester, Baranyi Imre fodrász, Szekeres Tamás néptáncos, Juhász Gábor népzenész, Miskolci Renátó profi görkorcsolyázó, Mezei Zoltán színművész, Larisa Ivanković, a Chick Norris Band énekesnője és Srđan Olman humorista), körzetünk tíz legjobb gyermeksakkozója és a klub száz aktivistája invitálta egy kis játékra és jótékonykodásra a járókelőket.

A közéleti személyiségek harminchat négyzetméteres sakktáblán vívtak ádáz harcot a fiatal sakkozókkal — a sort ft. Utcai Róbert, csantavéri plébános kezdte —, mialatt a napóra köré kihelyezett tíz sakktáblán a szabadkai polgárok tehették próbára sakktudásukat.

Rózsa Zsombor, az Aragóniai Beatrix Sakk Klub elnöke elmondta, hogy egy adománygyűjtő sakkdobozt is kihelyeztek.

— A szegény sorsú családoknak tüzelőanyagra gyűjtünk, de természetesen nemcsak pénzt, hanem bármilyen csomagot szívesen fogadunk. A jó szándékú emberek kézzel készített nemezangyalkákat kapnak az adományért cserébe — mondta Rózsa.

Az akció megvalósulásában nagy szerepet vállalt a palicsi Miroslav Antić Általános Iskola, a Szabadkai Zeneiskola és a Churros with Belgian Chocolate is. 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..