home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Rúzsa Magdolna a megasztár
Tomek Viktor
2006.05.24.
LXI. évf. 21. szám
Rúzsa Magdolna a megasztár

Beteljesült egy álom - SZALAI Attila felvételeEgy kicsit kétkedve vágtam neki a feladatnak. Folyton arra gondoltam, mi lesz akkor, ha nem fog tetszeni az, amit látok, mit fogok abban az esetben papírra vetni. A showbusinesst távolinak éreztem mindattól, ami értékteremtő, kizártnak tartottam...

Beteljesült egy álom - SZALAI Attila felvétele

Egy kicsit kétkedve vágtam neki a feladatnak. Folyton arra gondoltam, mi lesz akkor, ha nem fog tetszeni az, amit látok, mit fogok abban az esetben papírra vetni. A showbusinesst távolinak éreztem mindattól, ami értékteremtő, kizártnak tartottam azt, hogy a benne tevékenykedő embereket a pénzen kívül valami más is motiválná. A Megasztár műsor minden tekintetben eleget tett a showbusiness által diktált szabályoknak, alapjában véve ez is csak egy olyan program volt, melynek lényege a producerek zsebeinek a megtömése. De -- mielőtt még falhoz állítanának -- ennél többet nyújtott számomra, számunkra a Vajdaságban és általában a zenekedvelők számára.
Május 20-án befejeződött a Megasztár harmadik szériája is. A szervezők igyekeztek a legmegfelelőbb helyszínt biztosítani a döntőnek. A TV2 harmadik tehetségkutató versenyének döntőjét a budapesti Papp László Sportarénában rendezték meg. A mega-rendezvény este 7 órakor kezdődött és 11-ig tartott. A döntőben fellépett minden énekes, aki bejutott a 12 legjobb közé és ott voltak az elmúlt két rendezvény döntős szereplői is. A zenei szerkesztésért felelős Novák Péter a legkülönfélébb műfajokból válogatta a műsorszámokat. Ahogyan várható is volt, zsúfolásig megtelt a sportaréna, az összesereglett nézők minden percére igényt tartottak a szervezők. Az est folyamán körülbelül 40 zeneszám csendült fel, s amíg a televízió reklámokat sugárzott, addig a kifutón folytatódott a buli.
Sokan voltak rájuk kíváncsiak
Szabadkáról fél kettő körül indultunk a döntőre. A megépült autópályának köszönhetően még egy hazai gyártmányú Yugo személyautóval sem tart tovább az út a Papp László Sportarénáig két óránál. Egyórás budapesti sétálgatás után, valamikor öt óra körül értünk a sportcsarnok monumentális épülete elé. Két órával a kezdés előtt már tekintélyes embersereg gyűlt össze az aréna előtt. Kollégámmal, Szalai Attilával sok hazai ismerőssel találkoztunk, sokan voltak kíváncsiak a Vajdaságból Rúzsa Magdira. S nem csalódtak benne. A műsor népszerűségét az is igazolja, hogy a vajdasági zseb számára borsos belépők sem riasztották vissza a vendégeket. A beugró -- a helytől függően - öt- és nyolcezer forint között mozgott. Legalább 12 ezer embernek nem okozott gondot kifizetni ezt az összeget. Hat óra tájban már mi is benn voltunk az aréna robosztus épületében. A csarnok két részre volt osztva: az egyik részt a másiktól korlátokkal zárták el, a korlátok egyik oldalán megtermett biztonsági őrök ügyeltek arra, hogy illetéktelenek ne juthassanak át a másik oldalra. Ebben az elkerített részben, amely közelebb volt a színpadhoz, a zsűri tartózkodott, és csak külön engedéllyel lehetett bemenni. Ilyen engedélyük volt az újságíróknak, a fotósoknak és a szurkolótáboroknak.
A kishegyesiek két busszal érkeztek a döntőre. Rúzsa Magdi nővérével, Annamáriával a színpad előtt futottunk össze. ,,Két busszal körülbelül 100-an érkeztünk, de nemcsak kishegyesiek. Szerb nemzetiségűek is voltak a buszban, ez is azt bizonyítja, hogy a Vajdaságban sokan szurkolnak Magdinak. Legutóbb hétfőn tudtam beszélni a húgommal, akkor is keveset. Egész héten el volt foglalva, nagyon összesűrítették a programot. Még az SMS-emre sem válaszolt. Kedden barátokon keresztül annyit tudott üzenni, hogy izgul, de nem úgy, mint azelőtt. Azt hiszem, a mai nap kivételes élmény lesz a számára, függetlenül attól, hogy nyer vagy sem. -- mondta.
A rajongóknak, akik a színpadhoz közelebbi részben tartózkodtak, a végig kellett állniuk a négyórás döntőt, hiszen ülőhely nem volt. Aki pihenni akart, az kénytelen volt elhagyni a csarnokot és a folyosón, a lépcsőn vagy valamelyik falatozó közelében kifújni magát. Illetve -- a másik megoldás -- a lelátón foglalni helyet, egy ideiglenesen elhagyott széket birtokba venni. Egyszer én is úgy döntöttem, hogy megpihentetem a lábaimat, és egy ilyen székbitorlási manőverbe kezdtem. Találtam is egy jó kis helyet, ahonnan beláthattam az egész ,,küzdőteret. Amint a székbe huppantam, néhány másodperc elteltével a mögöttem üldögélő fiatalember megveregette a vállamat, és előzékenyen arra kért, hogy ha jót akarok magamnak, hagyjam el a helyet, mert -- Gyurcsány Ferenc székére ültem. Először nem hittem neki, de amikor komolyabb hangnemre váltott, kénytelen voltam engedni a kérésnek. Utólag személyesen is meggyőződhettem róla, hogy Magyarország miniszterelnöke a családjával együtt megtisztelte a Megasztár döntőjét.
,,Áldott vagy, és áldottak, akik hallgatnak!
A döntő nyitányaként a Queen örökbecsű, We Will Rock You című dala csendült fel, szinte az összes eddigi Megasztár-versenyző előadásában. E nagyszerű dal már kellően felkorbácsolta az érzelmeket, majd Tilla és Görög Zita köszöntője következett. Till Attilla a műsor során olyan eufórikus hangulatba került, hogy többször szaladgált a színpadon, sőt még a táncosok közé is beállt.
A két döntős versenyző: Rúzsa Magdolna és Varga Ferenc öt-öt dalt énekelt el, s ennek alapján adta le a közönség a voksát. Utólag egyértelműen leszögezhetjük, hogy Magdi már a döntő elején jókora előnyre tett szert, és ez az előny csak nőtt a műsor végéig. Az első forduló dalait egymásnak választották ki a versenyzők, mindketten arra törekedtek, hogy a másik a kedvencét énekelhesse. Így Varga Feri Joe Cocker Summer In The City című dalával szerepelt, majd az Erosmith Road Runner című számát adta elő Rúzsa Magdi, aki imádja a rock and rollt. Amíg a két döntős a második fordulóra készült, addig a többi megasztáros a U2 One, illetve a Csillagdallal és az Unbelievable című számmal szórakoztatta a közönséget. Ezután Magdi Torres Dani szerzeményét, a Fegyverem az adrenalin, Feri pedig Gáspár Laci dalát, a Szívemmel láss! címűt énekelte. A teljesség igénye nélkül csak néhány az est folyamán elhangzott dalok közül: Oláh Ibolya Ördögöd van, Ne ébressz fel, Zorán Apám hitte, Christina Aguilera Infatuation... A két döntős a harmadik fordulóban Eric Clapton Change The World és Enya May It Be című számát szólaltatta meg. Magdi a Gyűrűk ura trilógia első részének betétdalával elkápráztatta a közönséget, a zsűri tagjai is könnyes szemekkel hallgatták a produkciót. Presser Gábor többek között így kommentált: ,,Áldott vagy és áldottak, akik hallgatnak téged. A közönség és a zsűri reakcióiból ítélve már biztosnak tűnt, hogy Magdi lesz 2006 hangja.
A harmadik forduló után a megasztárosok újabb blokkja következett: a Hungária Rock and Roll Party, Toto Gorgy Porgy, Phil Collins Easy Lover című dalát énekelték. Az utolsó előtti fordulóban Magdi és Feri is ugyanazt a dalt, Máté Péter Most élsz című számát adták elő zongorakísérettel. Majd ismét a megasztárosok következtek. Az utolsó megmérettetés Rúzsa Magdi és Varga Feri duettje volt; Tina Turner It Takes Two című dalát énekelték. Ekkorra már -- szemmel láthatólag -- mindketten kimerültek. A körülbelül négyórás döntő végén eredményt hirdettek: Rúzsa Magdolna lett 2006 hangja, a megasztár. Először meg sem tudott szólalni a boldogságtól, majd magához térve elénekelte az ABBA The Winner Takes It All című dalát. A fináléban újból színpadra léptek a Megasztár döntősei, és az LGT Mindenkiét énekelték el.
(Augusztusban nálunk is fellépnek a megasztárosok!)
A műsor alatt sajnost nem volt alkalmunk a sztárokkal találkozni, s a zsűri tagjai is elérhetetlennek bizonyultak. Abban bíztunk, hogy majd a döntőt követő sajtótájékoztatón rendelkezésünkre állnak. Ez így is történt, ám a döntősök autogramon kívül mással nem szolgálhattak, a szervezők lépten-nyomon a sarkukban voltak, és azonnal közbeléptek, ha valaki ennél többet is akart tőlük. Hiába kértünk előzőleg engedélyt, néhány magyarországi kiadó kivételével -- kitalálhatják, hogy mivel győzték meg a kereskedelmi csatornát -- nem kaptuk meg. Biztosan állíthatom, hogy lesz még alkalmunk a most már Megasztár-győztes Magdival beszélgetni.
A műsort követő sajtótájékoztatón először a TV2 vezetősége: Kereszty Gábor vezérigazgató, Sváby András, az Interaktív vezetője és Lóránt Gergely kommunikációs igazgató gratulált a két döntősnek. Elmondták, hogy habár a Megasztár sikere szinte minden más műsorét felülmúlja, most, a harmadik széria után úgy tűnik, hogy nem lesz folytatás.
Varga Ferenc kisebb meglepetést okozott azzal, hogy a sajtótájékoztatón szinte kopaszon, néhány milliméteres hajjal jelent meg. Elmondta, hogy fogadásból vágatta le a ,,sörényét, s ezt nyilatkozta: ,,Tiszta szívből gratulálok Magdinak, és őszintén örülök mindkettőnk eredményének. Amikor bekerültem a Megasztárba, egyáltalán nem reméltem, hogy eljutok eddig, ezért már ez is hatalmas dolog számomra, nagyon boldog vagyok!
Rúzsa Magdolna örömkönnyekkel a szemében ezt mondta: ,,Csodálatos érzés, és még mindig nem fogtam fel semmit. Nagyon jó volt ennyi ember előtt énekelni. Boldog vagyok, és mindenkinek köszönöm a támogatást. Szeretnék egy zenekarral lemezt készíteni, és sokat-sokat adni az embereknek. Nagyon örülök, hogy a többi megasztárossal együtt nyáron turnéra indulunk, és augusztusban a Vajdaságban is fellépünk. Magdi a döntő utáni sajtótájékoztatón ölelhette magához először édesanyját. Percekig nem tudták elengedni egymást... Majd újságírói kérdésre közölte, hogy valószínűleg szerdán, május 24-én jön haza.
Rúzsa Magdolnát ,,élőben is csodálatos élmény volt hallgatni, jogosan nyerte meg a TV2 tehetségkutató műsor döntőjét, toronymagasan kiemelkedett a mezőnyből. Felejthetetlen élménnyel gazdagított bennünket.
A Hét Nap szerkesztősége ezúton is gratulál Rúzsa Magdolnának, 2006 hangjának. Köszönjük, Magdi!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..