home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Rúzsa Magdolna: Mosd fehérre
Zvekán Péter
2017.12.07.
LXXII. évf. 48. szám
Rúzsa Magdolna: Mosd fehérre

Már nagyon vártam, hogy mikor jelenik meg a legújabb Magdi-dal, mert már itt volt az ideje!

Gondoljunk csak bele, hogy a Magyarországon elindult tehetségkutatóműsor-dömping következtében hány és milyen előadót kapott a közönség az elmúlt időszakban. Vannak olyanok, mint Gáspár Laci vagy Pápai Joci, aztán a következő szint, mint amilyen Király Viktor és Caramel, és a legmagasabb fokozat, melyet véleményem szerint csak a mi Magdink tudott elérni, és erre nagyon sokan büszkék is vagyunk.


Lokal-a.mmcd.hu

Emlékezzünk csak vissza: Magdi 2006-ban robbant be a köztudatba, akkor jelent meg a Megasztár zsűrije előtt mezítláb, és akkorát énekelt, hogy mindenkinek tátva maradt a szája. A versenyen brutális erővel haladt előre, és a végén meg is nyerte, de ez már történelem. Azóta konkrétan tizenegy év telt el, és úgy gondolom, hogy Magdi szép lassan megtalálta a saját, igazi útját a zenében.
 


Az elején ugyanis a pop-rock műfajjal próbálkozott. Szép sikereket ért el vele, de nekem valahogy sosem volt az igazi. Számomra akkor változott meg minden, amikor kiadták a Presser Gábor által írt Egyszer című dalt, mely annyira zseniális, hogy bármikor meg tudom hallgatni, és még mindig nem untam meg. Később jelentek még meg hasonló balladái, hogy csak az Angyal mellettemet említsem, és ezek mind nagyon jól állnak neki.
 


A másik vonal viszont a modern Magdi. Az első ilyen dal a Lotfi Begivel közösen elkészített Ég és föld volt, melyet a többi közt a Jel és az Éden követett. Közben persze olyan popszámok is helyet kaptak a palettán, mint a Szerelem, és tegyük hozzá, természetesen ezt a Magdit is nagyon szeretjük. Ám mielőtt bárki is úgy vélné, hogy elfogult vagyok, itt a bizonyíték: Magdi a 2016. évi Petőfi Zenei Díj átadóján az év női előadójának, a Comet gálán a legjobb női előadónak járó kitüntetést zsebelhette be, 2017-ben pedig a második Fonogram díját nyerte el az év hazai modern pop-rock albuma kategóriában. Emellett az idén legjobb magyar előadóként is ő képviselhette Magyarországot Londonban, az MTV Europe Music Awards díjátadóján, illetve szállhatott versenybe a legrangosabb európai zenei díjért folyó küzdelemben.
 


A végén pedig térjünk rá az énekesnő legújabb szerzeményére, mely a tavaly megjelent Érj hozzám című nagylemezről lépett saját útra. Ez megint egy popos Magdi-dal lett, egy igazi romantikus zeneszám, melynek klipjét már meg lehet tekinteni a YouTube-on. A forgatáson egyébként a nemrég férjhez ment Magdi újra menyasszonyi ruhába bújhatott, a végeredmény pedig egy mindent fehérre mosó kisfilm lett. Aki viszont élőben szeretné mindezt hallani, annak van egy jó hírem: 2018 februárjában Magdi a Papp László Sportarénában fog fellépni.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..