home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Rendezvények sokasága Törökbecsén
Zséli Ágnes
2015.05.20.
LXX. évf. 20. szám
Rendezvények sokasága Törökbecsén

A törökbecsei Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület gyermektáncosai az idén is részt vettek a XIX. Kőketáncon, Óbecsén. Mihályfi Elvira, a Hajdina néptáncegyüttes, valamint az Apróka gyermeknéptánccsoport vezetője elmondta, moldvai és somogyi népi játékokat, táncokat mutattak be.


Az Apróka gyermeknéptánccsoport


A Hajdina néptáncegyüttes

A rendezvényen a Hajdina ezüst oklevélben részesült. A már tizenkét éve sikeresen működő Bokréta kézimunkacsoport május közepén huszonötödik alkalommal szervezte meg a társalgást a Szenttamásról, Óbecséről, Topolyáról, Tiszakálmánfalváról (Budiszaváról), Verbászról, Temerinből és Káptalanfalváról érkező vendégeknek. Az ilyen találkozások lehetőséget nyújtanak a tapasztalat- és tudáscserére is — mondta Sápi Rozália, a törökbecsei Bokréta kézimunkacsoport vezetője, akit alapítóként és a legidősebb hímzőként tiszteletbeli taggá avattak. Az egyesület munkái ékesítik a különféle rendezvényeket, állandó részvevői a MIRK-nek, s a kézműveskiállításoknak.


A Múzeumok Éjszakáján

A törökbecsei Glavaš-ház a Múzeumok Éjszakáján az idei évben is tárt kapukkal várta a műkedvelőket. A megnyitóünnepségen fellépett a törökbecsei Bećarac táncegyüttes, a Csalogató néptáncegyüttes és a Villő énekcsoport.

A városi múzeumot, Vladimir Glavaš szülőházát fényképekkel mutatták be. A sorozat azt tükrözte, hogy ez a számos látványossággal büszkélkedő épület hogyan újult meg.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..