home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Regionális Civil Tájékoztató Fórum Magyarkanizsán és Szabadkán
Vajdasági Magyar Civil Szövetség
2017.12.05.
LXXII. évf. 48. szám
Regionális Civil Tájékoztató Fórum Magyarkanizsán és Szabadkán

A Vajdasági Magyar Civil Szövetség Civil Tájékoztató Fórumot tartott Magyarkanizsán és Szabadkán.

Az évi rendszerességgel megtartott fórumok célja, hogy tájékoztassa a civil szervezeteket, új ötletekhez, információkhoz jussanak, amit aztán alkalmazni tudnak az egyesületükben. Hallhatnak az őket érintő aktualitásokról, pénzügyi, könyvelési kérdésekről.

Kiss Patik-Péter (Bordány alpolgármestere) bemutatta a Bordányban zajló közösségfejlesztő folyamatokat. Bordány egy Szegedtől 20 kilométerre elhelyezkedő kistelepülés, ahol egy nagyon aktív civil közösség tevékenykedik. Kiss-Patik Péter ismertette, hogy hogyan alakult ki ez az összetartó, önszerveződő csapat. Számos érdekes és hasznos ötletet, programot mutatott be, amelyet ott helyben megvalósítottak. Ilyen például a helyi ingyenes újság, a nyomtatott éves bordányi eseménynaptár, az ünnepek után a karácsonyfák átvevése és mulcsba történő bedarálása, a Bordány-kártya és sok más egyéb program.

Béres Zoltán (Vajdasági Magyar Civil Szövetség) a jól megszervezett értekezletről beszélt. Bemutatta, hogyan, milyen módszerek alkalmazásával tehetünk sikeresebbé egy-egy megbeszélést. Milyen kis újítások, számítógépes alkalmazások vezethetnek eredményesebb értekezlethez.

Ricz Dencs Tünde (mentálhigiénés szakember) ismertette az egyesületeken belül kialakuló konfliktusok lehetőségeit, fajtáit, majd részletezte azok kezelésének módját.

Harmat Éva (könyvelő) beszámolt a civil szervezetek aktuális könyvelési kötelezettségeiről. Bemutatta a személyi kifizetésekhez, útiköltség térítéshez kapcsolódó pénzügyi szabályozást. Megválaszolta a résztvevők kérdéseit és útmutatást adott az érdeklődőknek.

A fórumok jó hangulatban teltek és ez mindenképpen egy hasznos lehetőség a más-más tevékenységet végző és különböző településről érkező szervezeteknek az új ismeretek szerzésére, a tapasztalatcserére és az ismerkedésre.

A program megvalósulását a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..