home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Rangos kitüntetés a Duna Televíziónak
Csermák Zoltán
2017.10.02.
LXXII. évf. 40. szám
Rangos kitüntetés a Duna Televíziónak

A Duna Televízió munkáját Szent István-díjjal jutalmazták idén. A tizenötödik alkalommal odaítélt elismerést Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója Esztergomban vette át szeptember 30-án.

A 2002-ben alapított Szent István-díjat ebben az évben a Duna Televízió kapta. Az elismerést 2017. szeptember 30-án, szombaton az Esztergomi Vármúzeum Lovagtermében  Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója vette át. A Szent István Alapítvány az összmagyarság érdekében végzett kiemelkedő jelentőségű tevékenységért ítélte oda a Melocco Miklós Kossuth-díjas szobrászművész által készített szobrot. Az Alapítványt Bihari Antal, a Körzeti Televízió Esztergom vezetője hozta létre az összmagyarság kulturális életének segítésére, a kulturális örökség védelmére.

Orbán Viktor miniszterelnök levelében a következő szavakkal köszöntötte a díjazottat: „ A Duna Televízió az anyaországi és a határon túli magyarság közötti kapcsolat ápolásáért, az összetartozás felelősségének és védelmének megerősítéséért indított kezdeményezés gyümölcse, melynek indíttatása és célja egy a Szent István-díj megalapításával”. 


Jankovics Marcell Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, a Magyar Művészeti Akadémia alelnöke, a kuratórium elnöke (j) és Bihari Antal, a díj alapítója (b) átadja a Duna Televíziónak adományozott Szent István-díjat Dobos Menyhértnek, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatójának az Esztergomi Vármúzeum Lovagtermében 2017. szeptember 30-án. A Szent István Alapítvány az összmagyarság érdekében végzett kiemelkedő jelentőségű tevékenységért ítéli oda a Melocco Miklós Kossuth-díjas szobrászművész által tervezett díjat (MTI -fotó: Kovács Attila)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..