home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Praktikusan és/vagy esztétikusan?
Salvai Ramona
2018.08.03.
LXXIII. évf. 31. szám
Praktikusan és/vagy esztétikusan?

Arany középút a fesztiválozós gardrób összeállításában

A nyár és ezzel együtt a fesztiválszezon is javában tombol, szerencsére azonban még közel sincs vége. Az öltözékünk megválasztásánál, főleg, ha csak egy napra megyünk ki, hajlamosak vagyunk a valóságos körülményektől elrugaszkodva, a praktikusság rovására az esztétikumot választani. Arany középút persze van, csak annyi a dolgunk, hogy több szempontot figyelembe véve döntsünk a lehető legkedvezőbb megoldásokról. Az alábbiakban először azokat a szempontokat vesszük sorra, amelyek a praktikusságra fókuszálnak, majd azt vesszük számba, hogy az aktuális és a klasszikus trendek mivel járulnak hozzá az önkifejezésünk beteljesüléséhez.
 

A hasznos tippek

A lábbeli

Csodás arról fantáziálni, hogy egy csinos magas sarkúval, feltűnő strandpapuccsal vagy egy egyedi cipővel dobjuk fel az outfitet, ám a valóságban két szempont számít igazán. Egyrészt olyan cipőt kell választani, amely jól véd, jól szellőzik és az egész napos állás, ugrálás, partizás után is kényelmes marad. Másrészt felesleges olyan cipőt választani, amelyet sajnálnánk kidobni egy kiadós felhőszakadás vagy a vártnál keményebbre sikerült buli után. Persze, a jó minőségű cipők tartósabbak is, viszont még a legjobbakat is megvisel egy egész hetes fesztivál. Így ebben az esetben célszerűbb elsőként a praktikumra hagyatkozni, és második szempontként egy olyan darab mellett dönteni, mely még tetszik is. Ha vízparti fesztiválról van szó, akkor természetesen szóba jön a strandpapucs is. A gumicsizma pedig egy olyan must-have kellék, amelyet a biztonság kedvéért jó magunkkal vinni. Viszont egy hetet negyven fokban gumicsizmában lehúzni egyáltalán nem javasolt választás.

Ehhez szorosan kapcsolódik az is, hogy egészségügyi szempontból sem mindegy, hogy mit választunk. A rossz döntésnek ugyanis nemcsak a feltört lábak és a vízhólyagos talpak lehetnek a következményei, hanem a rovar- és kígyócsípések, üvegszilánkok vagy esetleg a többi fesztiválozó acélbetétes bakancsának is áldozatául eshetnek a nem jól fedett lábaink.

A ruha

Számos poszt született arról, hogy a fesztiválozó lányok olyanok, mintha klónok lennének. Mindenki farmerben, topban, derékra kötött bőr-/farmerdzsekiben és baseball sapkában tolja. Ha azonban őszinték szeretnénk lenni, akkor éppen ez az összeállítás az, ami a jolly joker, a határozottan befutó és kényelmes. Mindenféle körülményhez megfelelő, nem kell benne feszengenünk, és csak a kikapcsolódásra koncentrálhatunk. Emiatt pedig nem is igazán érdemes vitatkozni ezzel a trenddel. Persze, kombinálni és feldobni mindent lehet és kell is. Ha pedig több napot tartózkodunk a fesztiválon, akkor gazdagabb ruhatárral is készülhetünk. Viszont ez pontosan az az esemény, ahol bárki bármit felvehet anélkül, hogy a trendeket vagy más véleményét figyelembe kellene vennie. Legyen szó a legalapabb és legbiztonságosabb farmer—póló—dzseki megoldásról, vagy éppen egy pokémonos overallról.

A táska

Talán az egyik legfontosabb kiegészítő, hiszen ebben tároljuk mindenünket. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen darabot választunk. Legyen jól záródó, jól kialakított, ne legyen túl nagy, és jól bírja a különféle időjárási viszonyokat is. A hátizsák és a kis válltáska klasszikus, újabban pedig a hasitasi is teret hódított magának. Ellenkezhetünk, hogy ez utóbbi esztétikai szempontból nem a legjobb választás, viszont praktikusságát tekintve verhetetlen. Minden megvan benne, amire szükségünk van egy jó fesztiválozós táska esetében. Kivéve a szépséget. Szerencsére azonban ezen is igyekeznek változtatni a színekkel, anyaggal, mintával és dizájnnal. Így talán egy kicsivel könnyebb fejet hajtanunk a trend előtt, és beépítenünk a gardróbunkba.
 

Az esztétikus tippek

Ha pedig minden praktikusságra vonatkozó szempontot figyelembe vettünk, ideje arra is koncentrálnunk, hogy hogyan csempésszük be mindebbe a személyes ízlésünket. A nyár elérkezésével a boltok polcaira is felkerültek a legújabb trendeket bemutató, vagy éppen a klasszikussá avanzsált fesztiválkellékek.

Ilyenek a következők is:
* Fejfedők, hajpántok, turbánok — Nemcsak a nap vagy az eső ellen védenek, hanem az önkifejezés szerves részei, és bátran lehet velük kísérletezni.
* Karóra – Klasszikus darab, az év többi részében is hasznosítható, és nagyon praktikus, hiszen nem kell minden alkalommal előbányásznunk a telefont, ha csak a pontos időre vagyunk kíváncsiak.
* Fülbevalók — Ahogyan a fejfedők esetében, úgy itt sincs olyan, hogy túl sok. Ha a ruhák terén a kényelemre törekszünk, egy-egy érdekes fülbevaló még mindig sokat dobhat a megjelenésünkön.
* Napszemüveg – Nemcsak esztétikai szempontból, hanem hasznosságát tekintve is nélkülözhetetlen. Napsütésben, esőben, nappal, éjszaka. Egy átbulizott éjszaka után pedig ápol és eltakar.
* Esőkabát — Stílustól vagy attól függetlenül, hogy fekete csőfarmerben és bőrdzsekiben, vagy sortban és bikiniben tervezzük -e végignyomni a fesztivált, az esőkabát kapjon először helyet a táskánkban.
Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..