home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Pillanatnyi tűzoltás helyett átgondolt pénzügyi politikára van szükség
Tóth Lívia
2016.10.31.
LXXI. évf. 43. szám
Pillanatnyi tűzoltás helyett átgondolt pénzügyi politikára van szükség

Mint ismeretes, 2014. november 1-jén, vagyis lassan két éve csökkentették a nyugdíjat és a közszférában dolgozók bérét. Ezzel az intézkedéssel megszűnt az úgynevezett szolidáris adó, melyet korábban a 60 000 dinárnál magasabb bérekre vezettek be. Az új megszorítás a 25 000 dinárnál nagyobb fizetéseket és nyugdíjakat érinti, s várhatóan 2017 végéig tart. Ezzel szemben Aleksandar Vučić kormányfő nemrégiben bejelentette, hogy a szerb kormány még ebben az évben jóváhagyhatja a nyugdíjnak és a közszférában foglalkoztatottak bérének a növelését.

Nagy vihart kavart a helyi önkormányzatok finanszírozásáról szóló törvény módosítása is, vagyis hogy a bérek után befizetett adóból ezután kevesebb jut a községek költségvetésébe. Pontosabban az eddigi 80 százalék helyett a városoknak 77, a községeknek pedig 74 százalék marad.

Ezekről a kérdésekről, illetve arról beszélgettünk Pék Zoltán köztársasági képviselővel, a VMSZ frakciójának, valamint a szerb parlament pénzügyi bizottságának a tagjával, hogy a megszorítások hoznak-e belátható időn belül kedvező változást az államháztartásban.   

— Mivel az idén még nem láttam papíron a költségvetést, én is csak a kormányfő kijelentéseire alapozhatok. Az azonban bizonyos, hogy a bér és a nyugdíj csökkentése kedvező hatást fejtett ki, amit már az idei büdzsé elkészítésénél láttunk, de az igazi eredményt ennek az évnek kell meghoznia. Azt is emlegetik, hogy nemcsak a deficit lett kisebb, hanem szufficitről, vagyis bevételi többletről is beszélhetünk. Ezt azonban csak akkor jelenthetjük ki teljes felelősséggel, ha a jövő évi költségvetés a parlament elé kerül, mert akkor válik világossá, hogy a különböző intézkedések számbelileg mit hoztak. Ami fájdalommentesebb, mint a bér és nyugdíj csökkentése, az magának az adópolitikának a végrehajtása. Természetesen vannak erre vonatkozó törvények, de azokat sohasem tartották be, vagyis hiába volt meghatározva az adó nagysága, nem tudták behajtani. Most viszont elmondhatjuk, hogy a megfizettetés jelenleg sokkal nagyobb ütemben és százalékban történik, mint korábban. Persze nem az észak-vajdasági községekre gondolok, ahol ezen a téren sohasem volt gond. A költségvetés szempontjából nagyon fontos lenne a szürke- és a feketegazdaság felszámolása is, hiszen az ott dolgozók nem fizetnek adót. A nyugati társadalomban, mely után vágyakozunk, az adóeltitkolásért nagyobb büntetés jár, mint a testi sértésért. Mi állandóan azt szeretnénk, hogy nyugati fizetésünk és életkörülményeink legyenek, de ahhoz az adórendszert is tiszteletben kellene tartani.

* Mikor kerül a szerb parlament napirendjére a jövő évi költségvetés?

— A most hatalmon lévő párt egy jó gyakorlatot vezetett be, az elmúlt években ugyanis nem az utolsó héten került sor a költségvetés megvitatására. Régebben ezt a fontos kérdést szinte december 31-én tárgyalták meg a képviselők. Az utóbbi időben már október vége felé megkapjuk az anyagot, ami azért jó, mert a dokumentum legalább ezeroldalas, nehéz átnézni, de így van időnk a felkészülésre.

* És mi a helyzet az önkormányzatok bevételének megnyirbálásával?

— Igaz, hogy az önkormányzatok jövedelme kisebb lett, de ez nem először történik meg, én ugyanis a politikai karrierem során már találkoztam ilyen esettel. 2009-ben, amikor polgármester voltam, 50-60 millió dinárral rövidítették meg Zentát, ami a mostaninál sokkal drasztikusabb intézkedésnek számított. Az valóban nagy érvágás volt, de nem járt ekkora pánikkeltéssel a médiában. A csökkentés ellenére sem maradtak el a nagyberuházások, hiszen például abban az évben vásároltuk meg — részben saját eszközökből — a kendergyárat, és kezdtük el a sportcsarnok építését. Aztán 2011-ben az addigi 40 százalék helyett 80 százalékra emelték a bérek után befizetett adóból az önkormányzatoknak jutó részt, hogy legyen miből pénzelniük az infrastrukturális befektetéseket. Az ügyes községek ezt ki is használták, de ezeknek a száma sajnos elenyésző volt. A nagy többség, mivel nem volt igazi ellenőrzés, másra költötte el az ölébe pottyant összeget, például pótolta a költségvetési hiányt, vagy növelte a fizetést. Ezt a törvényt valójában nem illesztették be a rendszerbe, inkább csak ideiglenes tűzoltásként hozták meg a választások előtt. 2011-ben nem voltam köztársasági képviselő, de akkor a mi képviselőcsoportunk ellene szavazott, mert úgy láttuk, nem fog eredményt hozni, inkább csak a deficitet növeli a költségvetésben. Öt év után ez be is bizonyosodott, de szerencsére nem 40 százalékos lett a csökkentés, hanem jóval kisebb mértékű. A polgárok ezt az elvonást közvetlenül nem érzik meg, hiszen úgyis fizetik az adót, de az önkormányzatoknak kevesebb lesz a bevételük, ezért bizonyos tételeket csökkenteniük kell a költségvetésben. Én bízom benne, hogy befektetések továbbra is lesznek, mert azoknak a községeknek, illetve polgármestereknek, akik ügyesek, és vannak előre elkészített infrastrukturális vagy nagyberuházási projektumaik, lehetőségük nyílik pályázni a költségvetési eszközökre. A polgármestereknek lobbizniuk kell a befektetőkért, ide kell vonzani őket, hogy csökkenjen a munkanélküliség. Elemeztük Vajdaságban a munkanélküliek, a dolgozók és a nyugdíjasok számát, és arra a következtetésre jutottunk, hogy a 45 község közül csak kettőben, Újvidéken és Szabadkán van több munkás, mint nyugdíjas. Zentán például a nyugdíjasok száma majdnem a kétszerese a munkaviszonyban lévőkének. A gazdaság pedig ezt nem igazán tudja elviselni.


Szalai Attila illusztrációja

* Előfordulhat-e, hogy valóban lesz bér- és nyugdíjemelés?

— A VMSZ parlamenti frakciója úgy véli, rendszerben kell gondolkozni, a különféle törvényeknek egymásra kell épülniük. Tudni kell, hogy hosszú-hosszú éveken át a költségvetést teljesen „kilőtték”, hatalmas hiteleket vettek fel magas kamattal, ezért most rengeteg pénzt kell elkülöníteni ezeknek a kamatoknak a fedezésére. A kormányelnök azzal próbálkozik, hogy a kamatokat átütemezze, ami egyfajta megoldás ugyan, de hosszú távon akkor is megmarad a kölcsön, viszont a teher kisebb lesz. Vannak olyan hitelek, amelyeket 2007-ben, 2008-ban vett fel az akkori kormány, de majd csak 2020-ban kezdjük el őket törleszteni. Én pénzügyesként ezen nagyon megdöbbentem, hiszen ezzel is csak a pillanatnyi vészhelyzetet oldották meg, de senki sem gondolkozott, hogy mi lesz később. Most látok esélyt rá, hogy a megszigorításokat egy kicsit megengedjék. A kormányfő már jelezte a fizetés- és nyugdíjemelést, melyet bizonyos értelemben szintén lehetségesnek tartok, de erről majd a tények alapján beszélgethetünk, amikor átadják a költségvetés tervezetét. A politikában sajnos kevesen tartanak ki az elveik mellett. Mi 2011-ben sem szavaztunk a nagy emelésre, mert láttuk, hogy hiányt okoz, ami be is igazolódott, most viszont megszavaztuk a csökkentést, mert úgy érezzük, jó hatással lesz az államháztartás hiányára.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..