home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Pápai Joci nyert az Origo című dallal
MTI
2017.02.19.
LXXII. évf. 7. szám
Pápai Joci nyert az Origo című dallal

Pápai Joci és az Origo című dal nyerte A Dal 2017 című showműsort szombaton Budapesten.

A Duna és a Duna World csatornán élőben sugárzott döntőbe jutott a Kállay Saunders Band a Seventeen című dallal, Kanizsa Gina a Fall Like Rainnel, a Leander Kills az Élet című számmal, Pápai Joci az Origo című szerzeménnyel, Radics Gigi See It Through című dalával, a Soulwave a Kalandorral, Tóth Gabi & Freddie Shuman feat. Lotfi Begi a Hosszú időkkel, valamint Zävodi + Berkes Olivér a #háttérzaj című dallal.

A finalista dalok meghallgatása után a szakmai zsűri tagjai egyenként 4, 6, 8 és 10 pontot adnak az általuk legjobbnak tartott négy dalnak. Pápai Joci előadásában az Origo, Zävodi + Berkes Olivértől a #háttérzaj, Kanizsa Ginától a Fall Like Rain és Radics Gigitől a See It Through közül a tévénézők választották ki a nyertest.


A nézőktől Pápai Joci és az Origo kapta a legtöbb szavazatot, így ő képviselheti Magyarországot május 9. és 13. között Kijevben, az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Pápai Joci a showműsor után, a Dal — Kulissza című műsorban hatalmas áttörésnek nevezte azt, hogy győzött. „Hittem a dalomban, életem legfontosabb dala volt ez" — fogalmazott, hozzátéve, hogy a végső győzelemre ugyanakkor nem számított, mert erős nevekkel és produkciókkal versenyezett.

Kiemelte: az, hogy megnyerte A Dal 2017-et, „nagyon nagy üzenet a romaság számára", ez is azt bizonyítja, hogy ha keményen dolgozunk, akkor befogadnak.

Pápai Joci hozzátette, hogy májusban Kijevben harcolni fog az ország sikeréért és igyekszik majd a legjobbat nyújtani.

A Dal 2017 döntőjében két extra fellépő volt: Freddie, aki Pioneer című dalával tavaly nyert, a másik pedig Molnár Ferenc Caramel, aki az idei szériában a zsűri egyik tagja volt.

A szombati showműsorban jelentették be, hogy Benji Karcok című dalával nyerte A Dal 2017-hez kapcsolódó akusztikus versenyt. A győztes díja idén is egy akusztikus koncert a Petőfi Rádió sorozatában, valamint egy fellépés a 2017-es soproni VOLT Fesztivál mínusz egyedik napján a Petőfi Zenei Díjátadó színpadán.

Az idei dalválasztó műsor szakmai zsűrijében Zséda többszörös Fonogram-, eMeRTon- és Artisjus-díjas énekes; Frenreisz Károly, a Skorpió együttes vezetője, a Metro és az LGT egykori alapítója; Both Miklós zeneszerző, énekes, előadó, a Napra és a Both Miklós Folkside alapítója; valamint Molnár Ferenc Caramel Fonogram-díjas énekes, dalszerző szerepelt.

A Dal 2017 műsorvezetője Tatár Csilla és Harsányi Levente volt.

Az idei magyar válogatóversenybe több mint 300 dalt neveztek, az előzsűri tavaly decemberre szűkítette le a listát 30-ra. Az Eurovíziós Dalfesztivált május 9. és 13. között rendezik Kijevben, 43 ország képviselője fog indulni, a magyar versenyző a május 11-i második elődöntőben lép színpadra.


A nyitóképen Pápai Joci a Dal 2017 showműsor döntőjében (MTI-fotó: Illyés Tibor)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..