home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Palma de Mallorca mindenkinek érdekességet kínál
Lábadi Adelin
2018.08.30.
LXXIII. évf. 34. szám
Palma de Mallorca mindenkinek érdekességet kínál

A Baleár-szigetek székhelyének és legnagyobb városának számító Palma a Földközi-tenger nyugati medencéjében helyezkedik el.

Mediterrán éghajlatának köszönhetően az év bármely időszakában látogatható és szinte mindenki számára kínál érdekességet.

A strandolást szerető turisták számára számtalan kisebb és nagyobb strandot kínál a sziget, melyek könnyen meg is közelíthetőek a szárazföld felől. A strandok többnyire homokkal borítottak, mint például az El Arenal vagy a Playa de Ses Illetes, mely Mallorca egyik legszebb strandjaként van számontartva. A sok kisebb öbölnek köszönhetően sziklás strandokban is bővelkedik a sziget.

A fürdőzés mellett sok látnivalóval is büszkélkedhet a sziget, melynek egyik legnagyobb nevezetessége a város szívében található La Seu-katedrális, mely egyben Palma püspöki székhelye is. A hatalmas gótikus épületen található a világon legnagyobbként számontartott rózsaablak is. A katedrálisról gyönyörű kilátás nyílik a kikötőre és a végtelen tengerre.

Mallorcán található Spanyolország első és legjobb delfináriuma is, a Marineland. Szinte minden korosztály számára felejthetetlen élményt nyújt, hiszen lehetőség van többek között delfinnel és fókával fényképezkedni, delfin-, papagáj- és fókashow is szerepel a programok között, valamint a nagy akváriumoknak köszönhetően élőben is láthatunk tengeri állatokat, mint például cápát, ráját és számtalan halfajtát.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..