home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Összetartozás és történelmi egység
Martinek Imre
2014.10.05.
LXIX. évf. 40. szám
Összetartozás és történelmi egység

„Minden földek Istent dicsérjétek!” mottóval tartották meg Temesvárott október 4-én a történelmi Békés-Bánáti Református Egyházmegye II. találkozóját, mintegy ezer részvevővel.

A találkozóra a Szerbiához tartozó Bánáti Egyházmegye (esperesség) egyházközségei is küldtek delegációt. Hertelendyfalváról, Torontálvásárhelyről, Nagybecskerekről és Magyarittabéről. Együtt ünnepelni a 2009. május 22-én újjászületett Magyar Református Egyház 5. évfordulóján, illetve az 1989. évi temesvári forradalom 25. évfordulóján. Mindvégig szem előtt tartva az összetartozást és a történelmi egységet. Dacára annak, hogy e gyülekezeteket fizikailag három határ is elválasztja egymástól.


Fotó: Martinek Imre

A bővebb beszámolót a Hét Nap október 15-ei számában olvashatják majd

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..