Örömteli tojásfestő verseny Muzslyán

Örömteli tojásfestő verseny Muzslyán

A Muzslyai Amatőr Képzőművészeti Klub (MAKK) április 14-én, nagypénteken tizennegyedik alkalommal szervezte meg a hagyományos tojásfestő versenyét.

A telt házas Muzslyaiak Klubjában (Magyar Ház) megjelent fiatal versenyzőket Hallai Mihály, a MAKK elnöke köszöntötte. Kiemelte, hogy az idei verseny volt az eddigi legtömegesebb, mintegy 80 helyi és környékbeli óvodás, iskolás mutatta meg a tojásra vetett kézművesügyességét.

A szervezők ezúttal sem határozták meg a szabályokat: ki-ki a maga tetszése szerint festhette, díszíthette a tojásokat. A zsűri értékelése szerint az egytől ötévesek mezőnyében legjobbnak Lakatos Dominik, Krisa Luka és Kercsov Anett bizonyult, a hattól tízévesekig Süveg Emma, Rác Lea és Miskelyin Katarina, a tizenegytől tizenöt évesek között pedig Sevarika Marina, Fazekas Norbert és Sztojkó Ingrid alkotásai nyerték meg a zsűri tetszését. Különdíjban Barna Emma, Kocsobán Edvárd, Vastag Tea, Zsidai Dániel, Kis Klára, Kurunczi Éva és Lázár Emília részesült, illetve néhány szülő is: Mák Ildikó, Prágai Jolán és Ispánovics Endre.

A VMSZ Női Fóruma muzslyai tagozatának jóvoltából a legkisebbek érdekes fotókat készíthettek a Magyar Ház nagytermében felállított húsvéti pannónál.

A díjátadó után a helybeli Nők Klubjának szorgos kezű asszonyai ízletes fánkkal kedveskedtek a jelenlevőknek.

Az idei tojásfestő verseny fővédnöke a Gomex vállalat volt.

Kép galéria

Cikkünk további képei

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Zene: lélegzetvétel, imádság, munka
Bánáti Újság
  • Kónya-Kovács Otília
  • 2018.05.09.
  • LXXIII. évfolyam 18. szám
Facebook

Támogatóink