home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Őrölnek a Kék Galambok
Tóth Tibor
2015.04.18.
LXX. évf. 15. szám
Őrölnek a Kék Galambok

Az első húsz perc egyenrangú játéka után a Kék Galambok fokozatosan felőrölték a vendégek ellenállását, és pontvesztés nélkül, mindössze egy kapott góllal, nyerték meg az alapszakaszt.

Női labdarúgó szuperliga

Szabadka: Spartacus–LASK-Crvena zvezda 5 : 1 (1 : 1)
Városi stadion, 80 néző, vezette: Banjeglav (Тopolya).

Góllövők: Slović a 7., a 88., Filipović az 59., Nikolić a 72., Poljak a 75., illetve Blagojević a 3. percben.



Spartacus: Gardijan, Ilić, Krstić, Radanović, Slović, Malešević, Poljak, Matić, Nikolić, Damjanović, Marenić (Filipović).



LASK-Crvena zvezda: Vuković, Živanović, Stojanović, Đuriček (K. Đorđević), Bobić, Stefanović, Pantelić, Erac, Trišić, Blagojević, Elenkov (T. Đorđević).



Az első húsz perc egyenrangú játéka után a Kék Galambok fokozatosan felőrölték a vendégek ellenállását, és pontvesztés nélkül, mindössze egy kapott góllal, nyerték meg az alapszakaszt. Az egyetlen gólt, épp az utolsó fordulóban kapták a hazaiak, amikor a 3. percben egy kiváló ütemű kiugratást követően Blagojević gurított Gardijan kapujába. A Spartacus hálója 1442 perc után rezdült meg újra, hiszen legutóbb az elmúlt idényben, 2014. május 25-én kaptak gólt a Kék Galambok. A belgrádi öröm azonban nem sokáig tartott, miután a 7. percben Slović 18 méterről mesterien végzett el egy szabadrúgást, a labda pedig Vuković mellett a hálóban kötött ki. A 11. percben majdnem megszerezte a vezetést a Spartacus, de Poljak lövése a felső kapufán csattant.

A félidő végéig még két hazai helyzetet jegyezhettünk fel: a 24. percben Matić lövése a kapus ölében állapodott meg, majd hét perccel később Nikolić fejese centiméterekkel a kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A folytatásban továbbra is a kék-fehérek irányították a játékot, Filipović pályára küldése pedig telitalálatnak bizonyult, hiszen a fiatal játékos mindössze két percet töltött a gyepen, amikor vezetéshez juttatta a Spartacust.

A 68. percben másodszor kerültek a vendégek a hazai tizenhatosba, de Blagojević lövését Gardijan jó érzékkel hárította. A 72. percben Nikolić egy hosszú indítás után lerázta magáról védőjét, és a hosszúsarokba lőtt, majd három perccel később Poljak megszerezte a Spartacus negyedik gólját.

A végeredményt a csapatkapitány, Slović állította be egy szépségdíjas fejesgóllal.

Az alapszakaszt a 42 pontos Spartacus nyerte a 31 pontos LASK-Crvena zvezda előtt. A hamarosan rajtoló rájátszásban az  említett két csapaton kívül még a kruševaci Napredak és a niši Mašinac vesz részt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..