home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Oktatási és a nemzeti kisebbségek számára meghirdetett tartományi pályázatok
2019.02.27.
LXXIV. évf. 8. szám
Oktatási és a nemzeti kisebbségek számára meghirdetett tartományi pályázatok

A Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárság meghirdette pályázatait összesen 410,5 millió dinár összegű támogatás odaítélésére. Az oktatásra 353,5 millió dinárt fordít, a nemzeti kisebbségek számára 57 millió dinárt folyósít.

Minden pályázat nyilvános, a pályázati határidő március 15-e, illetve március 20-a. A pályázati anyagot az érdekeltek átvehetik a titkárságon, vagy letölthető a titkárság www.puma.vojvodina.gov.rs weboldaláról.

 

A nemzeti kisebbségek számára meghirdetett pályázatok:

* Pályázat a Vajdaság autonóm tartományi nemzeti kisebbségek — nemzeti közösségek jogainak előmozdítására irányuló programok és projektek 2019. évi társfinanszírozására — 31 millió dinár.

* Pályázat a Vajdaság autonóm tartományi multikulturalizmus és a nemzetek közötti tolerancia megóvására és ápolására irányuló programok és projektek 2019. évi társfinanszírozására — 14 millió dinár.

* Pályázat a Vajdaság autonóm tartományi roma nemzeti kisebbség — nemzeti közösség helyzetét javító megerősítő intézkedések megvalósítására irányuló programok és projektek 2019. évi társfinanszírozására — 2 millió dinár.

* Pályázat a 2019. évi költségvetési eszközök odaítélésére azon Vajdaság autonóm tartományi szervek és szervezetek számára, amelyeknek munkájában hivatalos használatban van a nemzeti kisebbségek — nemzeti közösségek nyelve — 10 millió dinár.

 

Az oktatás terén meghirdetett pályázatok:

* Pályázat a Vajdaság autonóm tartományi általános és középfokú oktatási, nevelési és diákjóléti intézmények, valamint az iskoláskor előtti intézmények létesítményeinek újjáépítése, átépítése, felújítása és beruházásos karbantartása 2019. évi finanszírozására és társfinanszírozására — 1,9 millió dinár.

* Pályázat a Vajdaság autonóm tartományi iskoláskor előtti nevelés-oktatásra vonatkozó programok és projektek finanszírozására és társfinanszírozására — 700 000 dinár, valamint az általános oktatás-nevelésre és a középfokú oktatás-nevelésre vonatkozó programok és projektek finanszírozására és társfinanszírozására — 14,5 millió dinár.

* Pályázat a Vajdaság autonóm tartományi diákjóléti színvonal javítását célzó projektek programtevékenységeinek 2019. évi finanszírozására és társfinanszírozására — 1,9 millió dinár.

* Pályázat a Vajdaság autonóm tartományi általános és középiskolás tanulók nyelvi kompetenciáinak fejlesztésére vonatkozó programok és projektek 2019. évi finanszírozására és társfinanszírozására — 700 000 dinár.

* Pályázat a Vajdaság autonóm tartományi alapfokú formális felnőttoktatási tevékenység szervezésére államilag elismert státusszal rendelkező általános iskolák számára felszerelés beszerzésének 2019. évi finanszírozására és társfinanszírozására — 1,9 millió dinár.

* Pályázat a Vajdaság autonóm tartományi két tanítási nyelven oktató általános és középiskolák 2019. évi finanszírozására és társfinanszírozására — 4,5 millió dinár.

* Pályázat a Vajdaság autonóm tartományi középiskolák tanulóinak utazási költségtérítésére — 182 000 dinár.

* Pályázat a középfokú oktatás-nevelés színvonalát emelő projektek finanszírozására és társfinanszírozására — a tanulók szervezett utaztatása az Újvidéki Oktatási Vásárra — 3 millió dinár.

* Pályázat a Dr. Đorđe Natošević-elismerés 2018/2019. iskolaévi odaítélésére.

Nyilas Mihály tartományi titkár

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..