home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Nyolc nő
(gyg)
2015.01.30.
LXX. évf. 5. szám
Nyolc nő

Megkezdte a 2014/15-ös színházi évad harmadik bemutatójának olvasópróbáit a szabadkai Népszínház Magyar Társulata. Robert Thomas Nyolc nő című drámáját Olivera Đorđević rendezi, a szereposztásban Vicei Natáliát, Pámer Csillát, Baráth Attilát, Pesitz Mónikát, Sziráczky Katalint, G. Erdélyi Herminát, Körmöci Petronellát és Kalmár Zsuzsát láthatjuk majd.

Az olvasópróba megkezdésekor a színház igazgatója, Ljubica Ristovski jó munkát kívánt a stábnak, egyúttal üdvözölte Gyarmati Katát munkája hivatalos megkezdése alkalmából is, hiszen január 30-án, a délelőtti órákban a szerződés-aláírásra is sor került, így Gyarmati péntekről hivatalosan is a Magyar Társulat művészeti vezetője. A készülő előadás egy krimi-komédia, mely nagy eséllyel lesz a közönség kedvence, hiszen a dráma kiváló karaktereire kiváló színészeket is válogattak. Olivera Đorđevićnek ez a harmadik magyar nyelvű rendezése. A társulat nagy lendülettel vágott bele a munkafolyamatba, és ez remélhetőleg a március 5-ei bemutatóig is kitart.

Május 31-éig, az évad végéig egyébként az Andrási Attila által benyújtott program szerint haladnak, ennek értelmében színpadra viszik még a Bolondok tánca című darabot.

Jelentős technikai újdonság, hogy a jövőben a magyar produkciók szerb, a szerb előadások pedig magyar feliratozással lesznek megtekinthetőek. 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..