home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Nyári mozgolódás Szentmihályon
MOLNÁR Aranka
2015.08.03.
LXX. évf. 30. szám
Nyári mozgolódás Szentmihályon

Ilyenkor, nyáridőben még a városban sem történnek nagy jelentőségű események, nemhogy faluhelyen. A nyári szabadság, a vakáció, a pihenés, a kikapcsolódás ideje ez.

A Nagybecskerek melletti Szentmihály lakosai azonban nem hagyják, hogy megálljon az élet, különösen arról tesznek, hogy fiataljaik ne unatkozzanak. A József Attila Magyar Művelődési Egyesület kézműves-foglalkozásokat szervez kicsiknek és nagyoknak — gyerekeknek és anyukáknak.

— Nyertünk egy pályázaton a Bethlen Gábor Alapnál, s abból rendeztük meg a nyár folyamán a gyerekek részére a kézműves-foglalkozásokat. Újrahasznosításra alkalmas anyagokat használtunk, de nemezelésre, agyagmodellezésre is sor kerül majd — mondta Lingli Mónika, az egyesület elnöke. — A tartományi titkárságtól is kaptunk támogatást egy korong megvásárlására, vagyis az érdeklődők még a nyáron elsajátíthatják a fazekasság fortélyait.

Az egyesületben két néptánccsoport dolgozik. A tagjaik a nyár folyamán is összejönnek, gyakorolnak, hiszen hamarosan fellépésük lesz. Augusztus 2-án ugyanis Szentmihály szegedi zarándokokat lát vendégül, akiknek a végső céljuk az aracsi pusztatemplom megtekintése. A vendégek szórakoztatására este egy kis műsort mutatnak be, másnap pedig a helyiek együtt látogatnak el vidékünk legismertebb zarándokhelyére.      

A gyerekek — Surányi Inesz, Csordás Valentin és Viktor, Kószó Rebeka, Törköly Viola — szívesen járnak a táncpróbákra, a kézműves-foglalkozásokon pedig megtanulják, mi mindent lehet újrahasznosítani: papírból készítettek poháralátétet, vázát. A cserkészek pedig Cecília nővér vezetésével hamarosan egy budapesti táborba utaznak el.

És végül még egy érdekesség arról, hogyan hűsölnek a szentmihályi fiatalok ebben a forróságban. Mozgó úszómedencét, illetve ahogyan elnevezték: akvaparkot készítettek. Egy leleményes apuka, László Ervin, amíg nem lesz rá szüksége, a falubeli fiatalok rendelkezésére bocsátotta utánfutóját, melyet kibéleltek műanyaggal és megtöltöttek vízzel. Ebben lubickolnak, s ha úgy kívánják, akár körül is kocsikázzák a falut. Vagyis Szentmihályon igazán nem unalmasak a nyári napok!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..