home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Nyári Ifjúsági Játékok
Tomek Viktor
2008.07.09.
LXIII. évf. 28. szám
Nyári Ifjúsági Játékok

Butora ÁgnesAz idén is megtartják a Délvidék legtömegesebb magyar ifjúsági rendezvényét. Ezúttal is a zentai Népkert ad otthont az immár kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Nyári Ifjúsági Játékoknak. Július 23-a és 26-a között várják a fiatalokat a Vajdaságból és az idén már a környez...

Butora Ágnes

Az idén is megtartják a Délvidék legtömegesebb magyar ifjúsági rendezvényét. Ezúttal is a zentai Népkert ad otthont az immár kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Nyári Ifjúsági Játékoknak. Július 23-a és 26-a között várják a fiatalokat a Vajdaságból és az idén már a környező országokból is. Butora Ágnes, a rendezvénysorozat egyik főszervezője elmondta, hogy a reklámra az idén nagy hangsúlyt helyeztek: Magyarországon és a Vajdaság nagyobb városaiban is népszerűsítik a játékokat.
- A Sam Bass elnevezésű dobzenekar és a tűzzsonglőrök segítségével kampányolunk. Jártunk már Magyarországon is, Szegeden, július 18-án pedig reményeink szerint Hódmezővásárhelyre, Kecskemétre, Kiskunfélegyházára, Kiskunhalasra is eljutunk, valamint a Délvidék nagyobb városaiba - mondja Ági. Az idén a tartomány több városában, illetve Magyarországon is óriásplakátok hirdetik a játékokat. Aprajafalvában az előző évekhez képest az idén több biztonsági céget kérnek föl közreműködésre, a sátrakat megszámozzák, tehát az idén kissé jobban odafigyelnek a rendre. A szervezők az esti nagyszínpados koncertekre 8-10 ezer vendégre számítanak - joggal, hiszen az idén is számos hazai és magyarországi sztárvendég lép fel. Például csak a Nagyszínpadon a Hobo Blues Band, Sugarloaf, Heaven Street Seven, Bikini, United, Karthago, Kispál és a Borz, Nevergreen. A nagyszínpad mellett még 18 helyszínre várják a vendégeket. A népzenei sátorban a Juhász zenekar, Fábri Géza és Polgár Lilla is fellép. A Még élünk színházi és rock end roll ligetben mindennap megtekinthető a délutáni órákban egy színházi előadás. Valamint a múlt évben elmaradt kultfilmvetítésekre megfelelő mozisátrat biztosítanak az érdeklődők számára. Ezen a helyszínen tart József Attila-estet Földes László Hobo. A csapatversenyek struktúrája megmarad, 50 csapatra számítanak, és a végén mindenki jutalomban részesül, a legjobbaknak kijáró főnyeremény pedig egy 10 személyes welness hétvége lesz. Az idén elmarad a Középkori Falu és a Szabadegyetem. Sajnos úgy tűnik, ez utóbbira nincs igazán igény, az előbbit szervező Szt. Longinus pedig nem lesz Zentán a fesztivál idején. Ági elmondta azt is, hogy az idén megszervezik a szelektív hulladékgyűjtést, tudniillik szerződést kötöttek a regionális hulladékgyűjtőkkel, a felgyülemlett szemetet elszállítják. Egy szabadkai cég biztosítja majd a konténereket, ahova majd a szemetet gyűjtik.
Egyébként a fesztivállal kapcsolatos összes információ megtalálható a www.nyarijatekok.net című megújult internetportálon. A négynapos jegy 1700 dinárért az Eventim irodákban, illetve a www.eventim-yu.com internetes oldalon keresztül is megvásárolható. A helyszínen a beugrót 1800 dináros áron árusítják majd. Az egynapos belépő viszont 500 dinárba fog kerülni, s kizárólag a népkerti bejáratoknál lesz kapható.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..