home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Night Cruisers
Zvekán Péter
2014.01.01.
LXIX. évf. 1. szám
Night Cruisers

A Night Cruisers zenekart 2005-ben alapították, nyolcéves múltra tekint tehát vissza. Több európai koncert van már mögöttük, leginkább azonban Szabadka és Budapest között ingáznak. Magukat a party zenekarok kategóriájába sorolják, hiszen repertoárjukban megtalálhatók az örökzöld dallamokon, a táncdalokon, a magyar és külföldi slágereken, a 60-as, 70-es és 80-as évek sikerszámain át a rock és napjaink modern zenééig minden.

Az idén szilveszter este, Szabadkán, a főtéren koncerteznek. Többek között ennek kapcsán beszélgettem a zenekar vezetőjével, Varga Ivánnal.

Az évek során több tagcserétek is volt. Jelenleg kik alkotják a Night Cruiserst?

— A legújabb felállás két éve létezik. Az évek során folyamatosan frissítettük a tagokat. Félreértés ne essék, nem szakmailag volt gond velük, egyszerűen változnak az idők, és változunk mi is. Az új felállás egyik énekesnője Sóti Juli, aki Budapesten tanult a Kőbányai Zenei Stúdióban. Az ottani tanárok ajánlották nekem, hiszen egykor én is oda jártam. Az már csak plusz volt, amikor kiderült, hogy adai származású. Egy alkalommal helyettesítette az akkori énekesnőnket, és már ott, akkor eldőlt, hogy neki itt a helye. A másik énekesnőnk Verbászi Betty, aki topolyai származású, ám jelenleg Budapesten él. Egyszer elhívott egy előadói estjére, hogy kísérjem őt zongorán. Szívesen eleget tettem a felkérésnek, s miután eldöntöttük, hogy két énekesnőt szeretnénk, rögtön ő jutott az eszünkbe. Rajtuk kívül Bunford Gábor (Buga) a szaxofonosunk, Marjanov Miodrag a gitárosunk, Mészáros Armand a basszusgitárosunk, Kéki Gergő (Bari) a dobosunk, és jómagam billentyűs hangszereken játszom.

Sokfelé zenéltek. Milyen típusú koncerteket vállaltok a legszívesebben?

— Mindent szeretünk, ami igényes, és ebből nem engedünk. Party zenekar vagyunk, minket olyan helyekre hívnak, ahol az emberek bulizni akarnak. Egyaránt jók a céges happeningek, az esküvők vagy az utcabálak. A repertoárunk széles, és mindenütt helyt tudunk állni. A jó koncert pont ez utóbbi megfelelő összeállításában rejlik. Ez persze a tapasztalattal jön. Mindig figyelni kell a közönséget, s ha esetleg a hangulatot fokozására van szükség, akkor jöhetnek a mentőövek. Ezek olyan dalok, amelyeket mindenki szeret. A lényeg: az emberek úgy menjenek haza, hogy egy eszméletlent buliztak.

Hogy telt el az elmúlt egy évetek?

— Valamiért az idén több fellépésünk volt idehaza, mint külföldön. Számos rendezvényen voltunk, többek között felléptünk Magyarkanizsán a Szent István-napi ünnepségen. Sok céges bulit is vállalunk, valamint egyre többször hívnak minket „modern” esküvőkre.

Mennyire populáris nálunk az, hogy egy esküvőn party zenekar játsszon?

— A mai fiatalok szeretnek „modern” esküvőket szervezni, amely rövid és bulis. Magyarországon a nagyobb városokban ez már több éve divat, és nálunk is egyre többször választják ezt a formát. Érdekes módon ebből sokszor alakul ki konfliktus a szülők és a fiatal pár között, de mint mindenre, erre is van megoldás. Ilyenkor az a legjobb, ha a tánczenekar mellé elhívnak egy mulatós zenét játszó zenekart is. Ily módon a végén mindenki elégedett.

Újévkor felléptek a téren. Hogyan esett rátok a választás?

— A választ igazából nem tudom, de gondolom, helyi zenekart akartak. Attól függetlenül, hogy a tagok egy része Budapesten él, mi szabadkai csapatnak tartjuk magunkat, és nagyon szívesen vállaltuk a fellépést. Az est folyamán lesz egy tamburazenekar, utána jön a tűzijáték. Ezt követően mi vesszük majd birtokba a színpadot, és nyomjuk a jobbnál jobb slágereket. Aki a téren várja meg az új évet, remélem nem csalódik!

 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..