home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Népzenei színfoltok a XVI. ANYA-n
Martinek Imre
2016.07.15.
LXXI. évf. 28. szám
Népzenei színfoltok a XVI. ANYA-n

Népzenei esttel kerekedett teljes egésszé az újvidéki XVI. Apáczai Nyári Akadémia (ANYA) Történelem és magyarság elnevezésű pedagógusi továbbképzésének negyedik napja. Vendégként a topolyai Csörgő citerazenekar koncertezett.

A topolyai Kodály Zoltán Művelődési Központ Csörgő citerazenekara két évvel ezelőtt ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját, az alkalom kapcsán pedig egy lemez is készült annak idején, Csörgő 35 címmel. Többnyire erről a lemezről adtak elő műsorszámokat a Vass Lajos-nagydíjjal is kitüntetett zenekar tagjai (Kisimre Szerda Anna, Sörfőző Szügyi Judit, Sörfőző Andor, Kelemen Zsolt, Hézső Zsolt és az együttes alapítója, korábbi művészeti vezetője, Faggyas József) a július 14-ei újvidéki koncertjük alkalmával.

A zenekar a magyar nyelvterület több népzenei dialektusából válogatott, azok hangulatosságát helyenként kísérő párostánc-koreografiákkal is gazdagítva. A történelemre és a magyar anyanyelvre összpontosító pedagógusi továbbképzés egyébként ma, július 15-én ért véget. Szakmai kiértékeléssel és tanúsítványok kiosztásával.

Írta és fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..