home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Nemzetközi táncfesztivál Magyarkanizsán
(S. E.)
2016.05.02.
LXXI. évf. 17. szám
Nemzetközi táncfesztivál Magyarkanizsán

A Magyarkanizsai Gyógyfürdő sportcsarnokában megrendezték a 24. Euro Show Dance Fest Kanizsa, 2016 elnevezésű nemzetközi moderntánc-versenyt, melyen hat ország, Horvátország, Románia, Magyarország, Szlovákia, Spanyolország és Szerbia 46 egyesületének több mint 1300 táncosa küzdött a serlegekért, érmekért, különdíjakért, a junior és a felnőtt korosztály tagjai pedig a pénzdíjért.

A magyarkanizsai M-Plusz Táncklub képviseletében Sóti Erzsébet, a szervezőbizottság elnöke elmondta, a fesztiválnak nemcsak a részvevők bemutatkozása és megmérettetése a célja, hanem a tánckultúra megismertetése és továbbadása, az új táncirányzatok és a népi mozgásművészeti alapelemek lehető legszélesebb körű bemutatása, valamint a határokon és térségeken átnyúló kulturális, mozgásművészeti és sportkapcsolatok kialakítása, fejlesztése.

A versenyzők négy korosztályban (mini, gyerek, junior, felnőtt) mérték össze tudásukat és felkészültségüket. A látványos és technikailag igényes dance show, fantasy show, free show, latin és standard táncfajták mellett a napjainkban divatos hiphop, popping, valamint diszkó és akrobatikus táncokban gyönyörködhettek a nézők. A teljesítményt a hat országból érkező pontozóbírák értékelték. A megmérettetés fő bírája Sóti Erzsébet nemzetközi pontozóbíró volt.

A magyarkanizsai M-plusz Táncklub tagjai a nemes vetélkedés nagyon erős mezőnyében kimagasló eredményeket értek el.


 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..